Wednesday, April 4

WW: Peta Hidup


Assalamualaikum w.b.t


sumber pic :M.Khadhari

31 comments:

Boni JLL3 said...

walaupun nampak simple, tapi penuh dengan manfaat.. thumbs up untuk entri ni.. semoga kita tidak terus lalai di dalam kehidupan kita.. kerana dari Dia kita berasal dan kepada Dia juga kita kembali.. Entah cepat entah lambat.. jika cepat, adakah kita sudah bersedia untuk bertemuNya

Puteri Diyana said...

wow..
nice picture sys~
:D

NAL said...

walaupun sekeping gambar tapi membawa erti yang besar..cukup utk menggambarkan kehidupan kita sbg seorang manusia di muka bumi ALLAH ni..super duper nice sharing SKL..

Sarah Mohd Saleh said...

pic yg memberi rangsangan yg penuh bermakna supaya kte sntiasa beringat ;)

si kiut lavender said...

boni:

persoalan yang akhir tertusuk dihati...

tersedar yg diri terlalu kurang amalannya

si kiut lavender said...

puteri:

nice pic bring meaningfull pic..:)

si kiut lavender said...

NAl:

gambar bodek2 kat fb tadi...congrate pada mkhadhari yg hasilkan pic nih

si kiut lavender said...

sarah:

utk peringatan pada diri sendirik jugak sebenarnya..:D

ghost writer said...

yang penting sepanjang perjalanan kita tuh, SKL. :)


*kau rajin baca buku tak?

si kiut lavender said...

ghost:

yup,rajinla jugak baca buku tapi tengok juga isi bukunya..:)

aReLaN said...

alam dunia memang pendek dibandingkan ngan alam barzakh,mahsyar sume kan.tapi yang pendek nilah tempat kita kumpul bekalan untuk perjalanan panjang di sana nanti.

budakijaupendek said...

berfikir sejenak -.-

sis92 said...

kalau tk silap pernah tengok dlm entri blogger perempuan ..tp mmg complete dari mula smpai akhir gambar ni ceritakan .

si kiut lavender said...

arelan:

selagi ada masa rebutlah bekalan utk hidup kita yg panjang nanti..:)

si kiut lavender said...

sibudak:

hee...fikir2..:D

si kiut lavender said...

sis92:

xmustahil kalau pic nih ada dalam blog org len,,sebab ni bukan pic skl sendiri..hasil duk godek2 dalam fb dan skl dah nyatakn pemilik pic tersebut..:)

ctk said...

setip org akan merasai mati...tkotnyer bila teringt

Teenager Housemaid said...

this is nice..:)
full of reminder..:)

Wafa Irdina said...

yang hidup pasti akan kembali kepadaNYA
sementara masih hidup ni
sama2 perbanyakkan bekalan kebaikan ke saner
:D

Boni JLL3 said...

sama la kita.. diri sy ni pun banyak yang perlu diperbaiki.. persoalan tu memang sering saya ajukan pada diri saya sendiri...

lisa said...

cikgu lisa pernah buat peta ni masa kat sekolah dulu :')

O CIKTEDDY said...

wah..simple + brmanfaat!

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

singgah lagi (^___^)

si kiut lavender said...

ctk:

huhuhu...sapalah yg tak takut ct...huhuhu

si kiut lavender said...

wafa:

sama2 beringat..:D

si kiut lavender said...

teenager:

yup...utk diri sendri jgak yg lalai..:)

si kiut lavender said...

boni:

ajukan persoalan, lakukan perubahan..

moga Allah membantu kita..:)

si kiut lavender said...

lisa:

cikgu skl xpernah plak buat menda nih....huhuhu

si kiut lavender said...

cik teddy:

pic utk manfaat semua..:)

si kiut lavender said...

eiyss:

thaksla sebab rajin siggah..:)

Edy Fee said...

boleh tubuh group pengumpat kat fb la klau macam tu.ahhaha