Saturday, December 31

Kaka bakal masuk islam..?


Assalamualaikum w.b.t





Kaka yang merupakan players Real Madrid dikatakan bakal masuk  Islam selepas beliau dan isterinya menghadiri sebuah majlis ilmu mengenai pengenalan terhadap Islam di salah sebuah masjid di Arab


 

gambar ini diambil pada 26/12 di sebuah masjid di dubai

jika benar khabar berita ini maka alhamdulillah kerana umat Islam bertambah lagi di dunia ini....

sumber:busuk.org

Monday, December 26

selamat tinggal cinta fantasiku..


Assalamualaikum w.b.t



cintaku ibarat Romeo and Juliet
cintaku sehebat cleopatra dan Mark Anthony
cintaku umpama Laila dan Majnun..
dan cintaku seromantis Go Jun Pyo dan Geum Jan Di..
opps..(^^,)


SKL bukan nak bicarakan tentang pasangan korang seperti siapa
seperti Shah dan ayu (Lagenda Budak Setan)
atau macam Izzah dan Hariz (Ombak rindu)

tapi,SKL hanya nak berkongsi satu perkara
perkara yang juga ada kaitnya dengan cinta
cinta fantasi...
cinta sememangnya memerlukan pengorbanan
tapi sila pastikan pengorbanan itu berbaloi
sekiranya si dia sudah terang-terangan tak sayangi kita mengapa perlu dipertahan lagi cinta itu
kenapa perlu berfantasi

"belum pernah ada lagi insan lain yang menyayangi aku seperti dia"

mengapa perlu diungkapkan kata-kata tersebut setelah jelas hati kamu berkali-kali dilukai
si dia yang bijak  bermain kata-kata akan terus menjadi super duper orang yang bijak menyusun kata-kata supaya kamu langsung tak mengesyakinya..si dia akan menyusun kata-kata yang teramat manis pabila dia sedar hati kita dilukai dan kemudian cuba mencuci luka hati kita dengan kata-kata manis pluss romantisnya..then,,diulang kembali perangainya,kita terluka dan kemudian kembali pula terjatuh cinta dengan perangkap kata-katanya dengan menyangka si dia amat sayangkan kita..

pegang pada prinsip:"aku layak untuk disayangi dan pastinya ada insan lain lagi yang boleh menyayangi akuilebih daripadanya"

 "si dia pasti boleh berubah jadi lebih baik"

jangan disangka bahawa kita mampu merubah diri seseorang.berhenti bermimpi.kalau kita merubah diri seseorang,maknanya kita bukan mencintainya tapi bayang-bayang seorang insan yang kita miliki yang kita inginkan ada pada dia.,Sekiranya dia seorang perokok mestilah kita terima walaupun kita tidak menyukainya,dan sekiranya dia nak berubah berhenti merokok itu adalah satu bonus buat kita..Tapi bagaimana pula bagi kaki perempuan dan kaki kikis duit??bolehkah kita menunggu mereka berubah untuk satu jangka masa panjang

"Aku tidak akan menunggu dia terlalu lama untuk berubah. Waktuku terlalu berharga untuk dihabiskan dengan hanya menunggu dia"

 "aku masih bahagia sekarang"

kerap kali dia menyakitkan hati ini,kerap kali dia buat air mata ini mengalir,kerap kali hati ini hancur,kerap kali dia menghapuskan senyuman di bibirku...namun cintaku terhadapnya membuatkan aku sanggup lupakan segala keperitan dan ini membahagiakan aku..

jangan seksa hati kamu:"aku berhak untuk bahagia..mencintainya bukan membahagiakan aku tapi membuatkan aku terlupa bagaimana untuk aku mencintai diri ini"

 "di masa akan datang tak mungkin aku dapat menemui insan yang sempurna sepertinya"

dia kaya,hensem,cantik,segak,..pabila bersamanya semua orang akan memandang dan berkata bahawa bertuahnya aku memilikinya..oleh itu,kamu terpaksa menanamkan seribu kesabaran deminya.kamu berasa tidak sempurna bila tiada dia..Jangan merendah diri..cinta sebenar-benarnya cinta akan membuatkan diri kamu istimewa dan terasa sempurna

"aku yakin bahawa aku akan dapat insan yang lebih baik daripadanya"

"semua orang berhak mendapat peluang kedua"

yup,si dia berhak untuk mendapat peluang kedua...dia berhak untuk mendapat peluang kedua setelah menghancurkan kepercayaan dan cinta kita..tapi,peluang itu bukan dari kita,biarkan dia menmdapat peluang kedua dalam cinta dari insan yang lain.

 "semua orang ada kekurangan begitu juga dengan dia"

kata-kata ini sememangnya akan memerangkap kamu dalam kelukaan,ya betul dia ada kekurangan kamu ada kekurangan dan SKL ada kekurangan.Jangan terima kekurangan seseorang sekiranya ia merugikan kamu.Sekiranya kekurangan tersebut hanyalah masalah remeh-temeh usahlah diperbesarkan tapi sekiranya menyusahkan..please,stop it!

"sekiranya dia bersama aku,pasti dia tidak akan jahat seperti dulu"

alangkah indahnya jika dia benar-benar sayangkan kamu,oleh itu dia akan ikut cakap kamu dan tinggalkan segala kejahatannya..usah terlalu yakin kerana kamu mungkin akan menjadi mangsa.Pastikan cintanya tulus atau tidak sebelum kamu berkorban hati dan perasaan sepenuhnya terhadapnya..kerana sekiranya dia masih berbuat jahat kamu juga yang akan tergigit jari hingga terputus..:

"Aku terlalu mencintainya. tidak ada orang yang dapat menggantikan tempatnya andai kami berpisah"

alasan yang kerap kali terdengar selain "aku terlanjur mencintai",untuk kamu terus bersama sekiranya setiap hari kamu terpaksa memendam rasa...bukankah cinta itu indah,jadi,mengapa kamu perlu sakitkan hati kerana cinta?cinta apakah itu..?

"perjalanan hidupku masih terlalu panjang dan dunia ini masih banyak lagi yang belum ku terokai..pasti ada seorang pencinta yang tulus sedang menungguku.."






Friday, December 16

filem pendek hukum hudud-penampilan isitimewa matluthfi,,=)


assalamualaikum.w.b.t



buka minda,buka hati selami diri

=apa yang pasti tiada agenda politik yang tersembunyi...:P


                                           

*matluhtfi:mencuri gitar adalah haram,curi hati tak pa..=)


Monday, December 12

sweet 12.12.11


Assalamualaikum w.b.t

oh yeah...
dapat juga kembali ke dunia nih setelah beberapa lama menyepi..
12.12.2011
adalah hari istimewa buat SKL
sengaja dipilih tarikh ni utk kembali bergiat aktif..eheks..

moga2 readers yg SKL rindui sekalian sihat sejahtera
dan melalui kehidupan ini dengan aman sentosa

sebenarnya..
sepanjang ketiadaan SKL nih 
bohongla kalau nak cakap yg SKL langsung xjenguk ke alam blog nih

SKL sentiasa menjadi silent readers utk blog2 yg SKL minati
tapi dalam giat menjadi silent readers
SKL terkantoi pada >ik<
mna taknya asyik mention sal Kim Hyun Joong jerk..
jelez btul dya dgn kehenseman yg ada pda Kim hyun Joong...hehehe.
dan disebabkan itulah SKL terkomen entrynya yg berunsur jeles...Hoho

next,,blog yg SKL selalu stalk ofcoz cik Ungu..
rindu terhadapnya sgguh membuak2
dan hanya hasil nukilan-nukilannya yg membuat SKL terlebur skit rindu...aiseh..eheks..:)

to CTK
nampaknya kini kamu terlalu sibek dgn contest ya..
semoga sukses selalu...kehkehkeh..

tak lupa juga buat Ruby
insan yg selalu dirindui..
moga persahabatan maya kita kekal selamanya...=)

buat Bella
kenapa sudah lama tak aktif ya..?

kepada yen
terasa janggal bila yen tetiba mendiamkan diri..
selalunya dyalah yg xpernah2 putus idea nak publish entry
tgk2 dah stop kat entry kawin..
sudah berkahwinkah dya..?
ehhe..

SKl bukan saja pegi stalk blog2 nih tapi ada  byk lagi la yg terpaksa SKL jdi silent readers
terutamanya blogger yg ada dlam bloglist SKL 


kenapa 12/12/11..??
ehem2...dgn x malunya SKL nak bagitaw yg sweet date itu adalah tarikh bufdayy SKL
n SKL berbesar hati nak tulis entry pada hari yg mulia ini

meskipun muka tak tersua
suara tak terdengar
hanya jemari menitip rasa 
SKL terasa sempurna dengan kehadiran kamu-kamu semua
kehadiran stranger seperti kamu2 semua sangat bermakna dlam hidup SKL





*May Allah bless all of you*




Wednesday, October 19

WM :delete all feeling..



kan bez law da recycle bin dlm hati
b0leh delete segala rasa yg tak menyenangkan like hasad dengki..:P

Monday, October 17

jatuh bangun dan bangun lagi

si budak itu
bertatih-tatih jalan
dummmp,,jatuh 
bangun dan kembali terkedek-kedek berjalan
dan dummpp jatuh lagi


itulah,anak buah SKL yang baru nak belajar berjalan

bila jatuh dia langsung tak tunjukkan riak muka nak nanges
malah asyik tersenyum saja
SKL lak rasa cuak,,
nak g pimpin tangan dia 
xm0 bagi dia jatuh lagi
mungkin sebab dia seronok sebab kakinya dah boleh melangkah
dan tak lama lagi dia boleh main aci kejar-kejar dengan akaknya
dan boleh men sepak bola...wuuuwuuu

itulah si kecil yang baru nak belajar berjalan..
cam kita d0lu-d0lu an.,..
kita belajar mengesot,merangkak berjalan dan berlari
masa kita mula belajar berjalan kita selalu jatuh
that time kita hanya akan bergantung pada benda-benda di sekeliling untuk dipaut
atau mengharapkan mana-mana tangan utk di paut

masa kecil bila kita jatuh kita bangun dengan senyuman

bila besar..
jatuh saja
macam-macam keluhan kita buat
mengemukakan pelbagai soalan pada Dia tentang dugaan yang menimpa diri

bila besar,
kita mula berkenalan dengan Mr give up
sejak dari tuh
bila kita down
kita selalu angkat bendera putih..

law masa kecik kita leh teruskan langkah untuk berjalan..
apsal bila besar jauh sikit kita terus down dan down..
terasa sangat payah nak bangun kembali


itu yg SKL hadapi dan semua org hadapi
nak bina kepercayaan org terlalu susah
dan ambil masa yang begitu lama
tapi nak musnahkan kepercayaan tuh hanya memerlukan beberapa saat saja

dulu,tika kecil
masa jatuh kita akan berpaut dengan benda-benda sekeliling utk bangun
atau berpaut pada tangan yang menghulur utk memimpin kita utk teruskan langkah


bila dah besar,,
apakah boleh kalau kita bangun dari kejatuhan tanpa berpaut pada sokongan mana-mana pihak
atau bangun
tanpa ada sesiapa percayakan dengan diri kita

kepercayaan itu penting
kita memerlukan "Trust" dari orang lain utk teruskan life kita
utk memberi cahaya kepda kita

"trust.hope.love.faith"

Saturday, October 15

Kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum

Ditinggalkan kekasih,,
He left me,
She left me,
Cinta ditolak,
dan
Cinta bertepuk sebelah tangan…

Juz rilex…
Kumbang bukan seekor
Bunga bukan sekuntum
Ada banyak lagi orang yg boleh dibuat partner hidup


Tapi nak dapatkan kumbang nan satu tuh susah kowt
kumbang ada spesiesnya..hati manusia jugak turut ada spesiesnya..:)

kumbang kura-kura

Kalau tak jejah kaki ke tempat semak samun di pagi hari
Mata takkan pernah nampak natang nih
Kumbang yang mesra alam  prefer pada lelaki yang familyman
Mesra keluarga..
mesra alam...membuatkan gurl2 len byk terpikat padanya
cerewet dan sgt mementingkan perfectionist
apapun dya sgt care dgn hati org sekeliling..:)



kumbang badak

Kumbang Badak



gila gangster kumbang nih,,
info tentang natang nih ialah dya leh angkat smthg yg 850 kali berat dari badannya...
kumbang badak leh diprefer pda guyz dlam kelompok gangster barang kali
tapi ada hati cute gitu
alah,,cam cita Cinta Elysa tuh
watak si Aril..
muka ganas tapi hati cute..
mereka ada sikap yg suka protect org yg mereka syg..
disebabkan dgn muka yg gangster nih xda sapa boleh buli org2 terdekatnya
membuatkan org disekelilingnya rasa dilindungi

kumbang tanduk

ni pernah tgk kan..?
selalu kena usik ngan natang nih..
so,utk itu saya nak prefer lelaki yang macam nih suka usik2 gurl.
kononnya ramah mesra..eceh..hehehe..
kelakar orangnya..
tengoklah bila kumbang nih bertarung antara satu sama lain,
look funny n kinda cute
suka bersaing ngan org lain..
dan suka tunjuk macho depan org yg dya suka..:)
akan bersaing abis2an utk dapatkan org yg dya sayangi

eh,semuanya karakter baik2 saja nih..
utk golongan lelaki yang haprak tuh mungkinlah kan dapat dikategorikan sebagai kumbang rusa ataupun kumbang rove..


nampak saja smart..
tapi musuh dalam selimut nih
eh,,,,yakah?lantaklah..
dia memberi ancaman dalam diam..
mulanya dikata cinta tapi sengaja dihancurkan
sengaja disakitkan sengaja bersuka ria
dan segalanya sengaja


dan,
untuk dapat bunga yang sekuntum tuh mungkin susah



Rafflesia..
sukar dijumpai dan sangat berharga
prefer pada girl yg suka stay kat umah ja
mempunyai karakter gadis Melayu terakhir dalam dirinya
sifat kemelayuan dan kewanitaannya tebal dalam diri


lavender
unik,keharumannya amat mengasyikkan,
keharumannya mampu melgakan segala tegangan..
begitulah yg dirujuk utk gurl yg unik
hidup mereka setiap hari akan sentiasa memikirkan hal orang lain
mereka selalu nakkan yang terbaik utk kehidupan mereka dan orang sekeliling
always keep shining di samping orang sekeliling
meskipun ada yang tidak menyukainya
mempunyai karakter yang unik dan mungkin sukar untuk difaham oleh orang sekeliling
dan,moodnya kekadang tak dijangka...


jejarum

mudah didapati..
jadi gurl seperti  nih byk yg ada di sekeliling kita
suka mengadakan hbungan mesra dgn org lain..
tak boleh hidup jika tak ada kawan..
kalau boleh semuanya nak dibuat kawan dan tak mahu seorang musuh pun
hidup mereka bermatlamat untuk membahagiakan dan menceriakan orang disekeliling mereka

melur

suci,bersih dan istimewa
gurl seperti ini bukan saja suci dari virginnya
tapi suci dari segi mata lidah dan telinga serta fikiran..
hati bersih dan manis rupanya
selalu ada disekeliling tapi jarang dikesan oleh orang lain
sebab dirinya yang baik selalu dikecam dan dibuli

bunga tahi ayam


cantik dan mempunyai banyak kelopak
tapi sayang..keindahannya tak seperti baunya
begitulah jika ditransferkan kepda sikap manusia..
keindahannya tak seiring dengan hatinya
hati tersangatlah plastik..mulut longkang boleh dikategorikan dengan bunga nih..


that whylah ada org susah nak lupakan ex dya..
even kisah mereka sudah lama berlalu.
mungkin si dia adalh kumbang dan bunga nan satu yg sukar di cari...
cuma takdir tak ditentukan dya bersama dngnnya

Friday, October 14

bersuka ria sebentar..:)


i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Lee min Ho
3 - Kaka
4 - Liverpool
5 - bruno mars
6 - Gangster
7 - fernando torres
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - safee sali
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriend aku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - mamat sepah
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab gedix
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku jeles
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la..ko sibuk pehal!
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku  hebat

~KONGSI JAWAPAN ANDA~



Saturday, October 8

semuanya tentang cinta

cara luahkan perasaan..


pecahkan cermin keta membentuk LOVe..hee..:)



minta tolong dgn manager hotel @ shopping kompleks....


paling senang..toreh semua pokok..I LOVE U I LOVE U


  selalu bagi hadiah best2..ehhe..:P





kalau malu,,tulis saja surat layang..:P







special dinner


jangan buat mcam nih


kelar tangan...bukti cintalah konon..



bunuh diri bila cinta di tolak..

apa pun kalau nak dapatkan cinta seseorang




bila dah dapat...



pegang hatinya bebetul jangan sampai patah..

dan


jangan lukakan hatinya..

bila dah bahagia


melamarnya utk jadi partner sepanjang hidup

dan.. 





buat wedding besar2an..leh dapat kalahkan Memey...:P
erk..besa2 pun jadilah..ehhe..

kemudian dapat membentuk keluarga bahagia..


bukannya bila dah dapat


kemudian....


sebab mereka hanyalah insan yg tak berdosa..


apa pun..




Thursday, October 6

Bila Guru mentafsir cinta






GURU FIZIK
Cinta adalah merupakan daya tarik – menarik antara kutub positif (lelaki) ke kutub yang tak sejenisnya (tentulah sidia)

GURU BIOLOGI
Cinta merupakan cara mempelajari hubungan antara makhluk hidupan dengan lingkungannya

GURU KIMIA
Cinta merupakan tindakbalas kimia yang tidak diketahui unsurnya

GURU MATEMATIK
Cinta adalah satu cara untuk menentukan daerah ketidaksamaan antara dua garis yang tidak sejajar

GURU PENDIDIKAN ISLAM
Jangan sekali-kali meninggalkan cinta tetapi jangan terlalu dekat padanya kerana hidup ini penuh dengan iblis dan syaitan yang sanggup menggoda manusia untuk membuat dosa dan cinta adalah sasaran dosa (cinta la YG 1 ALLAH itu cinta yg hakiki dpt kan cinta yg halal d dunia dan akhirat)

GURU PENDIDIKAN MUZIK
Cinta adalah ibarat irama dan lagu yang tidak dapat dipisahkan

GURU EKONOMI
Cinta merupakan keperluan manusia yang harus dipenuhi sama ada secara langsung atau tidak langsung

GURU SEJARAH
Cinta hanya akan menjadi cinta sekiranya ianya tepat dan benar. Tapi jangan lupa jika ada sebab, pasti ada akibatnya.

GURU GEOGRAFI
Cinta adalah seperti 4 musim yang melanda kebanyakan Negara Eropah….kadangkala berbunga, kadangkala panas, kadangkala dingin dan kadangkalanya luruh

GURU BAHASA
Cinta dianggap indah kerana di dalamnya ada satu kesatuan yang harmonis antara bentuk bahasa dan isinya

Yg pasti tafsir la cinta mengikut kehendak Allah yg satu…bertemu berpisah semua kerna Allah…..
Indah ya cinta kalau agama d serta bersama…cinta ALLAH DAN RASUL ADLH YG UTAMA DAN D'UTAMA
JGN TERPEDAYA KERNA CINTA DUNIA YG SEMENTARA.........




kopipes from sahabat FB..^^,

Saturday, October 1

a night to remember


wah..dah lama tak blogging
Skl bru lepas sibuk dok handle majlis dinner " a Night To Remember"
disebabkan nak wat yg terbaik dan grand gila2
kami terpaksa berhempas pulas sampai nak terlucut nyawa..
terlalu byk tekanan yg dihadapi saat2 majlis tu diadakan

masa tgh sibuk2 la 
perangai hodoh sorg demi sorg terbuka
ada yg jenis tak bertanggungjawab
tak amanah
mulut longkang
cerewet
style yg suka ikut kepala
suka hentam org

semua org sibuk nak tunjuk belang masing2
sampaikan SKL rasa nak jadi org yg paling selfish kat lam dunia
asa cam xmaw amek taw dah sal majlis tuh

yg paling geram kat manager hotel bahagian decoration ballrom
mana taknya..
sudah diinform awal2 yg tema dinner kami hitam putih purple pink
empat warna kowt
bukannya satu..
tapi boleh plak selitkan warna hijau kat meja makan
backdrop pentas pun...alahai...simple gila...
mak aii...sabaq jalah ngan org yg mcam tuh


dalam masa beberapa minit saja majlis nak bermula
ada jugak masalah yg timbul
rasa cam nak tgglkan otak diluar suruh berehat kejap drpda diganggu sebarang masalah
dan biarkan saja anggota badan ini yg bergerak

doa SKL moga majlis berjalan dengan lancar
tapi
malang tak berbau
majlis yg grand tak semeriah yg telah kami rencanakan

tayangan slide show yg SKL buat utk Anugerah Bintang Pengawas
pada awalnya tak boleh bukak kat lappy
dan kawan SKL drive lelaju balik umah amik pendrive
nasib ada simpan dlam pendrive tuh
dan masalah tercetus lagi masa tayangan slide
time tuh rasa nak masuk lam lappy
malu kowt semua org dok tggu apa yg bakal dipaparkan kat slide
tapi tak ada apa2
hampeh!
rasa nak nangis ja tyme tuh
tapi syukur sgt2 sebab ada yg dua org pengerusi majlis yg sgt prihatin dan memahami memandangkan 
slide tersebut dibuat last minute
thanx to mizan(NAL) dan sulyana
sebab back up SKL malam semalam...

kita lupakan segala tekanan tersebut jom layan kejap gambar yg SKL ceduk dari muka buku










sebelah kiri cikgu disiplin SKL yg paling canteekk...
sebelah kanan junior SKL...:P


see..lapik mejanya warna hijau...seb bek tempek gak warna pink atas tuh..0.o




baju tak kena ngan tema;..biru?




asanya cukup kot takat tu picnya

gambo SKL xdo,sibuk sampai nak putus nyawa..:(..
law tak tentu SKL tak payah sibuk2 ceduk kat FB..

teringin nak tempek gambo junior SKL Yasmin Musfirah
sebab dya pemenang bagi anugerah baju tercantek..
tapi dok usha kat Fb,,xada satu pun pic dya..kenapakah?

doa SKL moga kat skolah t xdelah org nak ungkit2 sal slide show malam semalam..
mohon sangat..
lebih2 lagi utk seorg insan sgt cerewet yg terlalu mementingkan perfectionist
tak delah nanti SKL dgr dya ucap ba baris atas ba baris bawah

::ku hanyalah insan biasa yg jugak wat kesilapan..sobsobsobsob..::