Sunday, May 20

Tahniah Kelantan Tahniah Chelsea


Assalamualaikum w.b.t


semalam macam mana entah boleh terlayan final piala FA Kelantan dengan Sime darby
terasa excited buat macam negeri sendiri yang lawan
mungkin sebab terkena tempias semangat yang kuat dari penyokong-penyokong Kelantan.
lagipun nak jugak tengok kehebatan kedua dua pasukan nih
dan Alhamdulillah kemenangan berpihak pada Kelantan walaupun hanya penalti..
alah janji menang
dan yang penting..
semalam..dua-dua sama hebat

 
dan untuk chelsea
nak berjaga pagi-pagi tuh memang taklah
baik bangun buat solat taubat lagi bagus
tapi bangun pagi nih cepat-cepat ngadap lappy sebab nak taw keputusannya
dan..oh yeah oh yeah..
Chelsea menang walaupun dengan sepakan penalti
yeah...bahagianya dunia sebab dapat kenakan abang-abang kat rumah
sebab diorang mula dengkikan Chelsea sejak Barcelona kalah aritu..>_<
mula dari hari tuh kalau Chelsea ada kalah dalam apa-apa game mesti kena sindir pedas punya.=_=
dan hari nih dapat senyapkan diorang sikit walaupun 
ada mulut - mulut yang tak puas hati cakap tuh menang nasib saja sama dengan Kelantan
tapi bagi SKL
kalau menang nasib lebih baik suruh pengadil buat game lambung syiling
tengok nasib sapa yang bertuah
tak payah kalut nak buat sepakan penalti pa semua tuh kan..

and..go go Chelsea..nak Go GO utk Kelantan rasa serba salah untuk negeri sendiri plak
jadi GO Go Harimau Malaya..oh yeah..>_<



36 comments:

NAL said...

memang geram tgk bola kelantan vs sime darby tu. something tak kena dgn pengadil tu.

si kiut lavender said...

hahaha./..kami ingat kami sorg ja..
takut nak mention kang org marag plak..:D

Elysa Sofia said...

kelantan dan chelsea dua2 saya sokong!! yes menang!! hahaha :D

Boni JLL3 said...

hahha..tahniah kepada kelantan dan juga chelsea.. hehehe

syafiqakarim said...

tak tengok papeeee huuu

9n0L4 said...

huhu. ape nak di kato. takde rezeki.

Ninaaa said...

tak tengok sbb tak suka bola! hahaha

hyz said...

tahniah kelantan.... kagum tgk semangat penyokong2 kelantan...

[sutera kasih] said...

tahniah kelantan..tahniah chelsea heee

Hanim Irsyad said...

tahniah qalate. walupun tak sokong dorg. hahaa.
tahniah chelsea, walupun tak minat EPL. hehehe :)

si kiut lavender said...

lysa:

eh2..da geng..tapi utk chelsea jerk..hahha

si kiut lavender said...

boni:

ye2..tahniah utk mereka..:)

si kiut lavender said...

iqa:

xsuka tgk game bola lettew

si kiut lavender said...

9n0l4:
eh..itu tk sime darby ker..hehhe..well. aka...sime darby pun hebat..btul nih

si kiut lavender said...

nina:

la..aku tgok kau rock ja..ingatkan layan bola nih semua..hehe

si kiut lavender said...

hyz:

ha'ah...semangat tuh yg membuat pemain pun semangat nak main

si kiut lavender said...

sutera:

sama2 tahniah..:D

si kiut lavender said...

hanim:

kita pun xsokong cuma nak tgk rentak diorang main ja..

hhaha..kita tgk sebab the blues main..:D

aReLaN said...

puas ati gi layan kat stadium malam tu.hohoho..tahniah juga buat chelsea. papepon saya tetap red warriors & red devils.hohoho

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

respon to | 14#WorDLeSs WeDNesDay | : jangan cakap 10 taun lagiks.. jadik betui kang.. hehe

jodoh kita tatau.. tengok2 sok2 dah ada anak (^___^)hehe

p/s: kak is xminat bola.. tapi masa zaman sekolah menengah dulu, kawan dengan kawan yang minat bola.. otomatik terminat... minat tengok pemain je.. haha!

nasir hamzah said...

adeh sedih sebab tak dapat tengok..

LadyBird said...

tahniah kepada pemenang :D

Azee Hana said...

saya x tengok pon..huhu

Nazayiena said...

Tahniah pd kelantan dan Chelsea.

Hanamiko Sakura said...

yeahh! ada geng sama2x minat chelsea.. ^__^

si kiut lavender said...

arelan:

uish..syokla dia leh tgk real..kita ngadap tv jaerk..

red devil xlayan deyh..0_o

si kiut lavender said...

kak is:

hehhe...moga dijauhkan...
tapi buat masa skrg nih soal tu semua jauh lagi nak fikir

xminat bola..hubby u tak minat ker..hehhee

si kiut lavender said...

NH:

tgk ja youtube..da kot law pandai2 godek menda tuh..hehehe

si kiut lavender said...

lady:

alahai...rindu lady..:)

si kiut lavender said...

azee:

tak tgk mai cex nak abaq..:D

si kiut lavender said...

naza:

ye2..tahniah2..:)

si kiut lavender said...

hanamika:

whoa..kita gengelah nih..yeah...give me ten..:D

Adylia Qarissa said...

gomo klate gomo :)

9n0L4 said...

kalau tak hebat, tak masuk final kan. huhu.

c'axoera ヅ said...

game yang sungguh sengal pada malam itu hehehe

Miss Purple Ungu said...

agak dah kelantan menang :)