Saturday, September 17

dia dah mulakan tapak


hari nie buka muka buku..
terasa seperti hatiku berdetak 100km/sejam
urat sendi mengalami kejutan tahap kebangsaan
anak mata bagai meminta-minta dilepaskan keluar
otak tiba2 merangkak-rangkak teringat peristiwa lalu
dan bibir indah melukiskan senyuman..hee

ini semua gara-gara tengok video nih




video

weh weh weh...that boy my frenz doe
b0leh merangkap sepupu..
walawei....bawu skunk nak ngaku sepupu...wacha,,damn..


to readers, jgnla dok kerut-kerut dahi pikir sapalah artis yg tak dikenali ini
dya bukan artis 
cuma ini adalah projek MTVnya as student UITM under Falculti of Artistic Creative Technology

kenangan yg SKL cakapkan tadi bila tengok video teringat masa kitorang
eh,bukan SKL hanya dya and the geng, SKL hanya pemerhati  tengok dorunk wat konsert kat bilik tayangan kat skolah
tengoklah perangai huduh kan..?
kat sekolah pun leh wat konsert...karaoke sesuka hati..dahla bilik tayangan tu dekat ngan library
sekali kena dengan sindiran pedas oleh cekgu
terus diam dan  SKL ingat lagi muka dia bengang abeh sih..

but look now bro
look now babe..
who in that video...

lagi satu memori yg SKL ingat masa pas abeh latihan tarian ada saja bebudak akan kejar dya nak dapatkan phone number..heee
terus lari belakang langsir tingkap
and that time i tell him
yg dya dah macam SMS (Sheikh Muszaffar Syukor)
dya boleh tergelak terbahak-bahak jer..
mungkin dya ingat SKL mengarut kowt..
tak mustahil selepas nih dia akan dapat perhatian public
sebab dia ini campaklah kat lubang mana pun tetap nampak menonjol

SKL berasa jeles kowt
bukan jeles sebab tak dapat apa yg dya buat
jeles sebab byk kawan2 SKL masing2 dah nampak identiti mereka
arah tuju hidup mereka
sedangkan SKL masih lagi terperuk di pulau yg indah ini
arah hidup SKL masih tak tentu 
nampak samar
apa yg bakal terjadi dalam hidup SKL selepas ini
dalam masa beberapa tahun lagi
SKL akan digelar sebagai apa ya?
adakah guru atau masih lagi belajar
atau isteri org..ish..yg tuh jauh segedebak agy...

entahlah..biarlah masa yg menentukan segalanya..
kalau baik kita ikut arusnya
kalau teruk kita lawan arus tersebut.

moga di masa depan SKL dapat mencorak identiti yg baik buat family SKL...amin...


35 comments:

budakijaupendek said...

takpe berasa jelous tap berpada.
jelous supaya kita lebih meningkatkan prestasi diri sendiri.
good luck utk SKL =)

nasyitahahmadzaini said...

wow!nsem nye!!hahaha...
xpe SKL.,,,juz kene hard working sket k..
kite pon baru je abeh blaja,....
n baru memulakan alam pkerjaan ni :)

nasyitahahmadzaini said...

wow!nsem nye!!hahaha...
xpe SKL.,,,juz kene hard working sket k..
kite pon baru je abeh blaja,....
n baru memulakan alam pkerjaan ni :)

si kiut lavender said...

budakhijaupendek : terima kasih si budax comey..:)

bella luna said...

amin,semoga SKL berjaya menjadi yang terbaik tak kira dalam ape pun yg SKL ceburi dan dpt bahagiakan family SKL,wish u all da best dear;)

si kiut lavender said...

nasyitah : hahah..hensem muka panjang...moga kamu berjaya dlam perkerjaan kamu itu ya..:)

si kiut lavender said...

bella : thank a lot my lovely bella..:)

yen(toka ziizokukuto) said...

skl,,,huhuh maybe skl punya part ,,up sikit,,babtu lambat naik,,hehehe,,,rezeki siapa tahu kan,,,amin,,,dah top jangan lupa ktaorang ni,,hehehe

si kiut lavender said...

yen : hahah...xada lupa punyalah..doa bebyk sikit mnalah taw klau2 doa yen tu berkat..:)

zuera said...

jeles yang membawak kepade kabaikn rase ny ok....jeles yang bersame hasad dengki yang x ok.... tp cumil la die..hehehhe

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam dear..

long time not see u...

Ruby dtg nie dear...xnk bg Ruby msuk umh ker..hukhuk

Ruby doakan SKL apy yaaa...

Ruby doakan SKL dpt pa yg SKL inginkn...aminn

si kiut lavender said...

zuera : btul tu awok...hee..btw dya memang comey..:)

si kiut lavender said...

Ruby : blog nih sentiasa mengalu-alukan kedatangan Ruby..i miss u so muuch...
thankx sebab sudi doakan SKL ya..:)

aiman fanboy k-pop said...

kerja keras lagi ya???

bakal suami skl ke tuh?heehee..^^
thank komen entry aiman yg lpas ok?

si kiut lavender said...

aiman ; bakal suami?
oh tidak..dia sepupu SKL okeyp..heee

anamizu said...

ecece SEPUPU ek?? hehe

CTK said...

alahai...npe cOmey sangat...sO sweeeeettttt videO dye...teringt kt pakweku.....uwaaaaaa...


http://khayalan27.blogspot.com/

si kiut lavender said...

anamizu ; yelah sepupu...hish..kamu nih..:)

si kiut lavender said...

ctk :Tuhan bagi nak wat cam na..hahaha...teringat kat pakwe lak..nak g terjah blog dya kejap nak usha pakwe comey ke x..heeee

Novelgurl said...

Subhanallah..ensem r..haha ;P

si kiut lavender said...

novelgurl : tergoda suda..hahahhah

Siti Mashitah Saidin said...

hidup nih kena kuat! go go~!

si kiut lavender said...

siti : hahaha...thanx dear..:)

Ungu Violet said...

alah dear...jalani hidup ini seadanya....yg pastinye Allah dh rancang yg terbaik tuk kita... InsyaAllah..:)

Novelgurl said...

hahah..tak aihh..kih2~

aiman fanboy k-pop said...

saja sakat2 skl..tak bole?heehee...^^

AsyieqiN Rkey said...

wahhhhhhhhhhhhhhh...>.<

si kiut lavender said...

Ungu : Insya Allah..harap2 begitulah..:)

si kiut lavender said...

novelgurl : yeker..amboi..dan2 dya nak cover yerk

si kiut lavender said...

Aiman : tak kisah pun..sakat menyakat ni kan salah satu cara nak rapatkan silaturrahim..ahaks..:)

si kiut lavender said...

asyieqin : whoa.0_0...

Nizam Ijam said...

x baik jeles2...hee

aQimie Ceplos said...

ALA.. nape xleh tgk video tu. damn. :( hahah..
takpe. nti malam try tgk lagi blh x. :D

si kiut lavender said...

nizam..: jeles skit ja...xpa kowt...heee

si kiut lavender said...

Qimie : boleh jerk...anda sgt dialu2kan...:)