Wednesday, March 28

WW:Forgive yourself and move on


Assalamualaikum w.b.t





31 comments:

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

(^____^)

LadyBird said...

kdg2 kite perlu memaafkan diri sendiri.. krn tiada org tidak pernah melakukan kesilapan..

Miss Purple Ungu said...

kemaafan adalah pkataan yg terindah :)

Adylia Qarissa said...

memafkan adalah sesuatu yang perit tapi ia adalah nikmat :)

si kiut lavender said...

eeiys:

(^^,)

si kiut lavender said...

ladybird:

tak guna menghukum diri..

bila buat salah,silalah maafkan diri sendri dan cuba perbaiki diri utk jadi lebih baek

si kiut lavender said...

miss purple:

ya,,maaf..satu benda yg indah
namun nilainya kian rendah

si kiut lavender said...

adylia:

benar...

menjadi sifat enggan pemaaf pemberi keseksaan diri,
namun sifat pemaaf mampu menenangkan diri

aReLaN said...

nice quote.hmmm..ada betulnya tu.even though sorry seems the hardest word to say kan.maafkan la orang lain dan diri sendiri atas apa yang berlaku.sampai bila kita nak terus hati kita terguris dan dok takat tu je.life must go on

si kiut lavender said...

arelan:

nak maafkan senang cuma perkara pling sukar kelukaan yg telah dibuat manusia lain..

itu sukar.

dan nilai maaf kini dah kian rendahnya..

Harith Iskandar said...

maaf?tgk arr dulu salah ape..ehehe :p

Sarah Mohd Saleh said...

perkara yg lpas xkn berulng lg

syafiqakarim said...

biasa nya kalau da alami benda sama berulang kali wpun dr lain2 org,kemaafan tu susah nak beri.

kalau maaf pun,takkan pernah lupa apa jadi

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

ini adalah komen terima kasih kerna sharing ur luvly month of birth di ww is
..................................................
http://sanisahsabu.blogspot.com/2012/03/10wordless-wednesday.html
..................................................
moga singgah lagi. (ini komen segera copy paste sementara waktu, will come soon tau (^____^))

NAL said...

sbg seorang manusiabiasa, kita perlu memaafkan diri sendiri sebelum memaafkan org lain ^^

Ungu Violet said...

selalunya kita belajar drp kesilapan yg dilakukan..:)

Teenager Housemaid said...

:')
nice quote..

si kiut lavender said...

harith:

hahha..itu smestinya..

mana bleh ja kan maaf org cenggitu jerk..:)

si kiut lavender said...

sarah:

tapi ada ja ja pristiwa yg berkait dgn pisang berbuah dua kali..:)

si kiut lavender said...

iqa:

berikaanlah kemaafan..
tapi bukan bermaksud utk melupakan apa yg dya dah buat

ingat pristiwa tu supaya kita jdi lebih berhati2

si kiut lavender said...

NAL:

yup,,kesiankan diri sendri dlu sbelum kita ksiankan org len..:)

si kiut lavender said...

ungu:

semamang pengalaman guru yg terbaek..:)

si kiut lavender said...

teenager:

hee.....

hasil incik goole..:P

Novelgurl said...

rite..untk merawat hati kita..so kita bahagia r ^^

miss daya said...

life is a learning process so tendency utk buat silap tu bnyak.. forgive urself n leatn from it k babe ;-)

si kiut lavender said...

novelgurl:

ye2..memaafkan adalah demi utk kebahagiaan kita jgak kan..:)

si kiut lavender said...

miss daya:

hee...thanks2...:)

Boni JLL3 said...

thumbs up!! :)

si kiut lavender said...

boni:


:D

ctk said...

hehehehehe....maafkan sy...

si kiut lavender said...

ctk:

tiada apa yg perlu utk maafkan kamu...:D