Sunday, January 1

2012:mengimbau kenangan lalu..:)

Assalamualaikum w.b.t

dah masuk tahun 2012
jadi dengan rasminya SKL telah meninggalkan identiti sebagai seorang pelajar sekolah
wah,terasa bangga sebentar bila dah dapat tinggalkan alam persekolahan..hee..:D

bila menyedari yang diri dah hilang statusnya sebagai pelajar sekolah nih
tetiba teringat masa mula-mula SKL bergelar seorang pelajar

2 tahun belajar di tadika
kenangan?
agak sedikit kabur
apa yang pasti tadika tuh dulunya dekat dengan rumah SKL
dan SKL adalah budak yang paling 'bahek'...wohho

kemudian melangkah pula masuk ke alam sekolah rendah..
indah sangat
masa tuh kita hanya taw gelak ketawa seronok pluss main
bila exam tiba
mood serius dan fokus pluss study hard tak ada langsung dalam kamus hidup
bila UPSR..
hanya tahu senyum dan give an innocent face kat mak ayah
sebab dah sapu habes semua gred...kehkehke

and then masuk ke alam sekolah menengah
first day masuk kelas
memori yang tak boleh dilupakan
kengkawan erk..kawan sekelas pakat-pakat gelakkan SKL
sebab bawa beg roda Hello kitty warna pink
diorang cakap SKL macam budak sekolah rendah
balik rumah saja terus paksa mak belikan beg baru
tak sanggup lagi untuk diketawakan...huhuh

perjalanan di sekolah menengah mengajar SKL untuk menikmati setiap makna 'gelak'
menghayati keindahan 'ketawa'
dan sentiasa menghargai detik-detik yang bahagia
sebab setelah melangkah ke sekolah menengah
diri teruji dengan pelbagai dugaan dan cabaran serta halangan
membuatkan hati terdetik rasa sedih, hiba dan pilu
ketika ini juga SKL berkenalan dengan sebuah...
persahabatan,
pengkhianatan
dan juga cinta...ehhem...:P

sekarang dah keluar dari alam tersebut
diharapkan dengan pengalaman di sekolah dapat mendidik diri menjadi lebih kuat
kerana dunia luar ternyata lebih kejam..

moga tahun baru lembaran baru sentiasa terselit dengan senyuman gelak ketawa dan bahagia selamanya



selamat tahun baru semua..:D



25 comments:

syafiqakarim said...

haha teringat zaman muda ;p
selamat tahun baru

EnciK AxixOu said...

epy new year ea..selamat masuk ke alam bukan sekolah..haha

Lady Emilya said...

wah skl dh habes sekolah yea, best lah :)

hee, beg roda tu yg tak tahan hehe XD

::WafaIrdina:: said...

zaman muda lar zaman plg bes...kan..heee..p ,aser xleh diulang...maser yg ada skunk jadikan kita ke arah yang baik, baik dann lebih baik..mudah2an Allah permudah..^^

*selamat tahun 2012 ^^

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

selamat tahun baru na :)

si kiut lavender said...

iqa:
hahaha...itulah....xsedar bila diri dah tua tiba2 teringat waktu muda2..:0

si kiut lavender said...

encik:

ahaks...
tengs...:P

si kiut lavender said...

lady:

beg roda..?

adus....*blushing

si kiut lavender said...

wafa:
sesungguhnya kenangan di sekolah adlah kenangan terindah yg xmungkin dpat dlupakan...:)

si kiut lavender said...

choki2:

...slamat tahun baru buat choki2 jgak...:)

aimie amalina said...

wee
sronok imbas sejarah comel kite kan
:))

selamat tahun baru dea! :))

Ungu Violet said...

dunia kat luar takde la kejam sgt pon...kejam sket jerr...kehkehh

selamat tahun baru dear..:)

LadyBird said...

lps ni nk bljr kt mn?

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

selamat tahun baru ye . choki pom terinagt jugak zamansekolah . bila dah tak sekolah kan :)

Miss Purple Ungu said...

leh bygkan SKL bwk beg beroda hello kitty time form 1
mesti cute time tu hehehe :)

si kiut lavender said...

aimie:

haah..kenangan comel itulah kenagan pling bahgia..:)

si kiut lavender said...

ungu:

yeker..?
heheh...xsabar nak tempuhinya dengan penuh bergaya..cheh..haha..:D

si kiut lavender said...

choki2:
biasanya mcam tulah..
bila dah skolah dok tertanya bila nak abes skolah
bila dah habes dok terkenang kisah lalu lak..haish..

si kiut lavender said...

misspurple:

cute?saya terasa malu sgt tiem...HAHA..that memory akan sya ingat sampai bebila..:)

hyz said...

pas abes mnengah, ke kolej or U pulak... sepanjang umo kita, kita tak lari dr pembelajaran.. hehhhe

si kiut lavender said...

hyz:

semua tuh bergantung kpda keputusan..
kputusan yg bek akan bwak ke hala U
kalau kputusan teruk akan menghala ke perkahwinan..eh2...x2,,hee..:D

budakijaupendek said...

Cinta ?
Ehem... haha

si kiut lavender said...

budak:

aiseh...cinta...
diam2 suda..:)

Ruby Mahabbah Fillah said...

Assalam yuyunk....

hope masih bererti yaaa my wish for u...

apy neew year dear...moga thun 2012 memberi berjuta inspirasi..

usia yunk dh brtmbh...moga yunk semakin matang n tabah d stp ujian yg mendtg...

mf yunk baru nk wish...dulu Ruby fokus study..hihihi skrg im free,..

miss u like crazy..:)

ctk said...

teringat jugak neh...huhuhu...kenangan indah kn ku semat dihati :)