Friday, August 12

kami dah renggangla, mak!


Assalamualaikum w.b.t
salam bahagia buat readers2 semua

apa nak jadilah ngan aq di bulan yg mulia nih,,haih...
tadi ngah elok ja melantak nasik
mak leh tanya s0klan xterduga..
"mana kawan hang tuh.,,lama tak nampak.?"
"mak,,dia kan duk asrama. nak mai sini bilanya"
'haritu mai pun sembang kat luar ja. Hang gaduh dengan dengan dia ka.?'
aduh,,straight sungguh soalan nih..
"err..dia ada kejalah mak time tuh.."
mak sambung lagi cakap yg dia ingatkan aq n da bez frenz of the world tu gaduh..
law gaduh. kata mak, dia xsuka coz kami dah berkurun lamanya berkawan..
dalam hati cakap
"kami dah renggang mak..dya dah xsuka kawan ngan cex dah..sob..:(" ini hanya kata2 lam hati jerk..

siyes, masa tuh rasa len macam ja..
ngah cedok sambal tumis udang tadi tetiba ja sambalnya terpecik masuk lam mata..
cam memahami ja aq nakkan ruang utk hilangkan resah gelisah tahap gaban nih..
pas kena percikan berapi tuh terus masuk bilik air..
kena sikit ja tapi ntah ar ada lak yg tergedik2 nak kuar..
gegeh tollah..

bila mak cakap aq gaduh ngan dia tu
aq pun tataw 
aq gaduh ka ngan dia
law gaduh 
motifnya??
xkan benda kecik tuh
sal yang konsep 9119 
ada an yg dialog cakap aq kuang ajaq tuh..
sebenaqnya ada agy dya cakap tapi aq terus blah..
malas nak cakap sal tuh
wat mendidih hati ja..
mana taknya asyik nak membela ja cikgu tuh..
pandai sgguh cikgu tuh brainwashkan 0tak kawan aq n bebudax asrama yg lain
yalah dia dulu kan warden asrama..

aq ingatkan dia akan ok tak lama selepas tuh
tapi tak
sampailah cikgu dah pindah g sekolah lain..
walawei..g tegur pun macam g tegur batang pisang ja..
sakit ati t0l
suka ar wat org macam tuh...
hek eleh,,xmo kawan ngan aq sudah, aq leh ja kawan ngan org len
bercambah g manusia kat lam dunia nih yg boleh dibuat kawan..
tapi tulah,,nak cari orang macam dia utk dijadikan kawan
susah kowt..
start kenai sejak darjah empat skunk dah upper six..
cer hitung tgk bapa taun dah kami kawan..
sebelum nih kami jarang nak gaduh..
memang susahla nak gaduh lam setahun tuh..
dan dialah makhluk Allah yg suka  bertandang kat umah aq..
skunk dah jarang
sebab tulah mak leh cakap  aq gaduh..
eh, hati mak mesti taw punyalah..

haish.. berbalik kepada puncanya renggangnya persahabatan kami sebab benda kecik
sebab aq argue dgn cikgu tuh tentang benda alah tuh..
aq bukannya orang bila kemukakan pendapat
even dya tu org terhormat ka hapa ka
terus terangguk2 macam belatuk
terus terima ke dalam otak
that not me..
memang kekadang aq blur sikit bila org bercakap
tapi blur2 pun aq proses kat dlam otak aq ni tentang apa yg telah diperkatakan
bukannya pakai terima ja...

org yg kita respect mai bercakap ngan kita dalam pengucapan cukup berkias
dgn adanya unsur sindir dalam bicaranya
mawnya aq xmelenting...

xsuka jadi seorang pendengar yg kaku
biar kaku di mulut jgn kaku di 0tak- itu aq..

haish,,bila di kenang 
makin sedih...moga perhubungan kami akan ada ruang utk berbaik semula
letih dah nak sua2kan muka nak cakap kat dya tapi dya hanya wat muka toyu kata aq

ehem2..aq terhegeh2 nak kawan gak ngan dya sebab
terlalu byk memori yg aq xrela nak dipadamkan
 aq ngan dya terlalu byk persamaan tapi xfaham masih gak ada perselisihan faham
dya gakla satu2nya tempat aq bermanja menggedik terhegeh2 kat dya bila di luar rumah
org utk aq share tentang perasaan n probku
xda dya
kat sapa agy aq leh wat macam tuh..
sebab aq memang susah sikitla nak share my personal life/feeling kat owg lain
kat sini...??
alah,,kat sini biar arh
mna ada org yg kenal aq..
(except si anim yg jrg nak bukak blognya tuh)
tengok sikit sapa yg kenal aq...
kenal dgn nama..?
huh!
u juz know my name
not myself!!
but im happy have u olz
^______^

..maaf,entry kali nih agak kasar lak coz guna "aku"







7 comments:

SyuE said...

semoga lavender berbaik semule dgn beliau ye. ;)

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam..

Ruby egtkn Ruby jea serabut....

da g yer yg serabut lbey dr Ruby...huuuhuuhu


wak bersabar dear...

kita kena kuat..(perkaSA women)

klu dia kwn baek awk...jgn biarkn keretakan berlku..wlupn smp satu msa kita x dpt hindar g dr kehilanagn...

awk sbr k..klu kita d phk yg benar...

lmbt laun kebenaran tue akn muncul jgk..

be strong yunk..hiihi

yunk klu yunk bls..yunk bls kt entry Ruby "klu e2 yg terbaek" tue..

mcm da conection jek..huhuu

Ungu Violet said...

Assalam lavender yg kiut...

sabar eh...jgn ikut perasaan sangat taw...tenang2 selalu...sentiasa brdoa & brserah kpdNya..

InsyaAllah hubungan tuh akan baik semula...

Amin..:)

si kiut lavender said...

syu : moga2 begitulah hendaknya..

Ruby : baeexxx booss..hehehe

cekgu ungu..: amin..moga2 perhubungan kami masih ada ruang utk berbaik semual..syag perhbungan yg lama terputus ngan begitu sja

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

semoga hubungan tu akan baek semula ye . bebanyak kan berdoa ye dear

:)

Pure Mahabbah Fillah said...

uhuu boss fhm awk rsa pa skrg...

awk jgn wsau..kita kuat tuk hadapi saat2 sukar nie..

kita kna tabah..

biaR pa yg terjd..egt Allah bersama gn kita...

biar pa yg terjd..

pershbtn 2 kita cba jg wlu ssh cm na pun..

biar la dia x nmpk kita jg pershbtn 2..

yg pntg kita sbr n xnk gduh2 gn owg..

si kiut lavender said...

choki2 : moga2 begitulah hendaknya....:)

Ruby : wah...panjangnya dya bebel...ahahah,,,

moga bagitulah hendaknya..
ietr pun xnak gaduh2...xbez pown hidup nak gaduh2