Monday, July 25

Single bez x??

Assalamualaikum
and have a good day all of you

tentang tajuk tuh bermula dengan seorg gurl yg agk hampeh dtag bertanya

Dia: weh...single tu best ark..?
sikiutlavender : soalan stpm ke tuh?
Dia : alah...seriusla sikit..hang nih
sikiutlavender:(sambil muncung mulut, kononnya d0k pikiq)..erm...ntahla...dah 19 tahun aq macam ni...besa ja rasa...
Dia : hang ni betui ka xpernah bercinta..?
sikiutlavender: alah...bercinta tu hanya untuk orang yang cantik macam hang ja..
Dia : haahla...tersilap tanya soalan pulakk...owg yg cantik2 ja sesuai bercinta, owg cam ang xlayak pun..
*hish..hampeh sgguh minah nih...asa cam nak hentak je kepala dia kat dinding..punya teruk dia kata kat aq..bertuah punya kawan
sikiutlavender : Ha..habis tu tanya agy soklan macam tu agy kat aq..dah ar blah..kac0 jiwa org ja nak study..
Dia : hek eleh..rilexla... hg x cantik tapi agak comel kowt(sambil tenyeh2 muka tembam aq)...aq cakap mcam tuh sebab saja xm0 bgi ang bercinta...bercinta sakit 0o0ooo..
sikiutlavender: erk..
Dia: aq dah lama bercinta...
sikiutlavender: satu planet dah tawla
Dia:bercinta tu sakit...(sambil wat muka sedih)
sikitlavender: dah taw sakit yg pi gagah bercinta lagi tu watpa.?
Dia: xleh..sebab aq dah terlau mencintai dia..
sikiutlavender : even dia curang?
Dia: pernah tengok dia kuar ngan pompuan lain ka?
sikiutlavender: ek..hehehe...x2...dia setia...lama kan hampa bercinta..nak dekat 5 tahun..arap2dapat ke pelamin nanti...yg ang d0k mai wat ayat sedih ni apsal..gaduh ka..?
Dia : xada arh...weh,,,jawabla s0klan aq single tu best ark..?
sikitlavender : ish..bukan jawab dah ka tadi..? awat ang tringin nak jadi single alek ka?
Dia..: ish mana ada...xsanggup aku...hurm,,jujur dgn aku..btul ka ang xpernh bercinta..?
sikiutlavender: ang dah kenai aq bpa lama
Dia : 2 tahun..
sikiutlavender : dalam masa 2 tahun tu pernah ka ang nmpak aq dok tgh dilamun cinta n yg seangkatan dgnnya..?
 Si dia hanya mengeluh dan mula menyanyi...naseb bek suara tu macam Liza Hanim,law x dah lama tenyek mulut dya tuh ,,


minda tetiba terlayar sebuah tayangan..
tertayangnya episode hidup aq yg lama..
episod duka dikala merana dengan cinta pertama
semenjak dari hari itu
perasaan takut nak bercinta sgt kuat mencengkam diri..
aduh,,,, ni "dia" punya psailah nih
tanya s0klan yg bukan2
membuatkan ingatan aq tentang hal lama..
punyalah lama aq nak pdam luka nih...
nak rawat tapi mna leh pi kat doktor..
terpaksalah tanggung perasaan ni sorang2,sebab dah bercinta pun dlam diam2..
malas nak heboh2kan,, sebab takut cinta x bertahan lama kalau suka heboh2kan
tapi akhirnya xdapat bertahan jugax
alasan..?
"kita xserasi.." (alasan bodoh)
"kita bercinta jarak jauh''..(alasan bangang)
kami bercinta xdalah jauh mana
dia KL aq Langkawi..
law ada sikap saling percaya antara satu sama lain
alasan ni x patut jadi batu penghalang dlm perhubungan kami..
"ada org lain kot"
hanya itu saja yg otak aku mapu katakan
law tidak xkan dia nak wat cam nih kat aq tanpa sebab..
atau mungkin aq ada wat salah?
ada perlakuan aq yg dia xsuka..
and one day..
aq bertanya jujur..
adakah dia ada gurl len atau aq ada wat salah sampy dia nak break ngan aq..
dia amik masa yg lama utk blas msej
dan minit2 yg seterusnya dia  balas
"saya xsuka org yg close minded'
ok fine!..
aq org kampung..
dia org bandar..
org KL lah katakan
pergilah kat org yg sama2 open mcam dia..
dahla kerap balik lewat malam
pukul 1 2 pagi baru balik
katanya training bowling..
ntah2...kaki club..
argh..damn...
buruk sgguh syak wasangka aq nih,

semenjak dari hari itu...
tiada lagi khabaran dari
tengah berbahagia mungkin
dan aq..
hati belum terbuka
enggan dibuka
takut terluka
sakit...
sama seperti si "dia " katakan...
cinta tu sakit oo00ooo..

apapun aq pernah ucapkan terima kasih kat that boy..
thanx sebab sudi kenalkan aq kpda cinta
meskipun hanya satu jangka msa yg sekejap,
setahun kita mengulit cinta
tapi satu jangka masa tu ada jugax yg membuat aq tersenyum dan menangis
xsemua memori antara kita hanya pahit dan sakit
ada jugax manisnya

law kat dlam diary tuh..
aq asa cam nak koyak saja helaian yg menulis tentang episode sedih
tapi aq percaya
setiap yg berlaku nih hanya utk menguji aq
menguji aq utk mendapat cinta yg sebenar
nanti bila dah bercinta
and disakiti lagi
mungkin aq xkan sesakit dulu sebab aq dah biasa alami
dan dah boleh kawal rasa sakit tuh
mungkin...
dan segalanya mungkin
apa yg pasti
aq serahkan segala kepada Allah tentng percaturan hidup aq
dan aq akan berusaha utk memperindah hidup aq..
agar xsentiasa mendung

p/s:pda 'someone',,maaf bukan xnak terima tapi..tolonglah fham..law kita ada jodoh, ia xkan ke mna.perjalanan saya masih jauh...ada byk benda lagi sya nak kejar..






12 comments:

Pure Mahabbah Fillah said...

assalam dear...

tq dtg ke blog....

single mmg best....nothing to worry about some person....gpun wat pa bercople...byk dosa mengundang.....zina hti lg...mta lg....
mcm2 la....
even bla cple...sling syg antra 1 sma len..n kta
ykin dia yg terbaek...
n owg 2 pon sguh2 nk kt kita....ttp haram kn cple 2...klu yg single...beh bek jgn cple....sb bla cple...ssh kta nk stop...

si kiut lavender said...

haah tol tu ruby,,
asanya t bercinta pas kawin kowt..:p
thanx atas nasihat yg diberi...
sesungguhnya nasihat yg baik dtg dri org yg baik

~+aSma dAud+~ said...

aip cik gadis..done folo u back..so far single mmg besh tak yah pk sal org lain..hidup lebeh tenang walo pun kadng2 ada gak rase gedik nk ada pakwe tp rasanya kena sabo dulu..coming soon agaknya..

FYA PELANG! said...

tengs. dtg blog :)

single. best. double. pun best. kalau, dapat jage batasan agame, sume best. janji agame tu didahulukan :)


jemput komen saye :)

HARITH ISKANDAR said...

ooo jwapan aku lak..aku suke single..hehe :p

amir aizat said...

jum kejar cita2! hehe

ika said...

dear~ touching la entry nie...:) sy suka ayat kmu tu..."kalau kte setia...xde alasan la nak tggalkan seseorg"...so dat, lelaki yg tggalkan kmu tu adalah seseorg yg ternyata bukan utk kamu...so xyah serabut pk kan die...^^, Allah trunkan kta hujan, sbb Dia jnjikan kta pelangi...insyaAllah ada yg lebeh baik...

si kiut lavender said...

to asma daud : haah...single nih bez kan...xyahlah nak pk2 benda yg akan menyakitkan ati bila bercinta..buang masa jerk...fkus exam lagi bgus....
cinta skunk nih mungkin xmenjmin kebhgiaan hidup pun kan..

si kiut lavender said...

to Fya Pelangi: ye...bercinta tu kenalah jga batasan agamanya..jgn terlalu leka dgn alam percintaan ini ya..^^,...
kdg2 bwa kebhgiaan dan ada gak keskitan yg menggila...

si kiut lavender said...

harith Iskandar : ya..me too..^^,


Amir Aizat..: jom2...itu lebih bermkna dri segalanya kan..?

si kiut lavender said...

Ika ;..thanx coz sudi singgah sini,,
ya..btul kata Iqa tuh.."pelangi"
ada warna warni..
moga hidup sya dan ika juga berwarna warni mcam pelangi tuh

9n0L4 said...

takde hal lah single. kawan kawan kan ramai. ;)