Tuesday, January 21

Home sweet home


Assalamualaikum w.b.t


Indahnya bila dapat jejak kembali ke bumi tercinta setelah beberapa bulan merantau di hujung Malaysia untuk tuntut ilmu,
dan buat sekian kalinya juga blog yang dulunya peneman dan juga tempat luahan rasa akan diabaikan.
kununnya, terlampau sibuk..


berkahir sudah semester tiga dan semester depan akan melangkah ke semester empat.
terasa terlalu pantas masa berlalu,
seolah-olah baru saja bagitau kat sini yang SKl bakal melanjutkan pelajaran di Sabah.
tup-tup dah habis 3 sem...


sepanjang tiga sem. alhamdulillah, dulunya yang SKL cakap SKL perlu bersedia dengan dunia luar yang mungkin lebih kejam, sebenarnya tak ada yang kejam pun tentang hidup ni. pahit masam tawar manis semua tu lumrah dalam hidup. bohonglah kalau nak katakan tak ada dugaan mahupun ujian yang berat sepanjang berada kat sini. tapi bila kita lebih menghargai saat-saat gembira dalam hidup, perkara yang pahit pun akan dapat ditukar menjadi manis.

enjoy je hidup ni selagi ianya masih dalam batasan Islam..sebab terlalu rugi kalau selalu fikirkan perkara-perkara yang pahit je.

# Kita tak kan kenal pelangi sekiranya takut dengan hujan, kita tak kan faham erti kesedihan sekiranya kita hanya kenal dengan ketawa 


9 comments:

LadyBird said...

selamat kembali budak comel.. :D..
adik dah hbs sem 3, akak dah ade baby..
beginilah kitaran hidup kiter.. :)..

Sarah Mohd Saleh said...

selamat kembali skl. lama tak tengok skl update. takpe itu semua asam garam kehidupan ;)

reenapple said...

Welcome back.

Aku tak takut hujan tapi aku dah tak suka pelangi. Ahaaa

Yumida Huda said...

beznye..aah kat sabah bez utk jenjln..dulu pun yumida study kat situ jugak..seronok kat tmpt org

Cik Nur™ said...

suka ayat terakhir..kata2 penuh makna..!

profmie said...

wah...slmt kembali update yer..samala kita dh abez sem 3..hehee... tggu nk msuk sem 4..so,cmne result sem 3?ehheehe

EyqaLuvender said...

salam n hye skl...
rindu kamu dan komen2 cm dulu..hehe

boni kacak said...

bolehlah berehat panjang ye???hehehehe

Harith Iskandar said...

fuhhhh lama tuuuu berkarat blog ni hehehe..anyway selamat kembali