Wednesday, January 23

i'm coming home


Assalamualaikum w.b.t

"i'm coming home, i'm coming home,
tell the world that i'm coming"

akhirnya..setelah berbulan lamanya, dapat jugak tanah langkawi yang sekian lama tak jejak
HAHA...sebenarnya SKL dah balik sabtu yang lepas.
tapi tak sempat nak update sebab balik ja  sepupu sepapat dengan kengkawan ajak melepak 
dari pagi ke petang, malam memang dah tak ada tenaga nak ngadap then nak perah otak update 

waktu cuti InsyaAllah..SKL akan rajin update sambil-sambil membela lemak..
adoi..baru ja berapa hari balik SKl dah dapat rasa ada perubahan..
badan nak nek plak, tapi tak kisah..janji enjoy..ohyeah. ^_-

oh ya! hari tu SKL dah janji kan nak update pasal psikologi cinta kan.?
ha..... hari tu exam, eseinya soalan pasal psikologi cinta.,.
perghh.. deras ja SKl dengan geng-geng study group SKl karang jawapan..
kahkahkah..
ok ok ok..
dalam psikologi cinta ada tiga teori
Two-Factor Theory, Multifactor Theory n Cinta Tiga Segi Sternberg,
tapi SKl nak fokus dekat Multifactor Theory jalah sebab yang ni pun yang bestnya
dalam teroi ada enam jenis cinta..
jom kita lihat korang kategori cinta yang mana

1. Eros -> cinta berahi nih, cinta yang hanya bergantung pada paras rupa semata..


2.Ludus -> cinta main-main.. ni yang jenis suka main cinta dengan banyak orang


3. Mania -> sama macam eros,, tapi banyak dikaitkan dengan pengalaman cinta terdahulu yang meyakitkan menyebabkan dia terlalu obses dengan pasangannya kini


4. Storge -> cinta yang tertutup..tak ada sapa pun tau yang mereka nih bercinta


5. Agape ->  (waa..ini situasi SKl sekarang nih) cinta yang hanya memberi tapi tak menerima..adeiiii


6. Pragma -> mengidamkan pasangan yang mempunyai rupa paras macam Neelopak atau Aaron Aziz -_-'/ cinta impian.


yeah...dah habis....cepat gitau korang dalam kategori yang mana...thehehe...




25 comments:

boni kacak said...

saya kategori storge kot.hehehe

elyna mirsada said...

amboi suka nye dpt blk kg yer..hehe

NAL said...

cinta itu buta !! hahaha
kan SKL :)

Encik H said...

pernah dalam storge, pernah juga dalam agape..hehehe

kalau skg ni, agape la nampaknya..:D

si kiut lavender said...

@Boni:

storge..?dgn hanis zalikha ea..?hikhikhik

si kiut lavender said...

@elyna :

of courselah..HAHA

si kiut lavender said...

@NAL:

hahah...amboih..kmi menuggu entry tersebut,,,

si kiut lavender said...

@Encik H:

kalau macam tu kita dikategori yang samalah nih..hiewhiewhiew..-,-

Harith Iskandar said...

alaaa kalau dia tolak,paksajer dia...kalau dia xnak jugak...bunuh je terus sbb nnti org lain yg amik...ehehe kejam tak kejam tak :p

si kiut lavender said...

@Harith:

whoa..gila keja harith nih..
xkan mampu utk sakiti insan yg kita sayangi...aiseymeh...

Miss Purple Ungu said...

tak tau masuk kategori mana satu hehehe ;)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

best la kan balik rumah . hana da bosan dah:) haha. lepak2 dah.. rse nk blik pulak ;)

econpolics said...

apesal suma negative je,,hehehe

Zehan Ilyana said...

er....
saya macam tak ada kat kategori mana2 je skl..
-_-'

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wow . best dapat kampung . choki err . tataw yang mana . hihihi :)

CTK said...

kalau banyak menerima dr memberi dalam ape ek..hehe

O CIKTEDDY said...

storge.haha

si kiut lavender said...

Miss purple Ungu :

hye ungu..lamanya xdgr cerita..hihihi..
ni baru satu teori..ada dua lagi teori..next time SKl update..mungkin ungu dlm kategori t=teori yg lain tu kot.hihi

si kiut lavender said...

@вʋввℓɛ ρσρƨ:

duk beructi dua mggu nih pun dah rsa nak terkinja2 nak balik U tau..hikhik

si kiut lavender said...

@ econpolics :

haha..dah teori nih macam tuh.ada dua teori lagi..yang nuh positiflah sikit..thehehe

si kiut lavender said...

@Zehan:

alah..haha,,,,
mungkin M dalam kategori yg lain barangkali..:D

si kiut lavender said...

choki2:

ai u..lamanya xnampak choki2..hihihi.
mestilah best balik kg boleh duk bersuka ria..hihihi

si kiut lavender said...

ctk :

yg itu mungkin termasuk dlam teori Segi Tiga Cinta Sternberg kooot..HAHA

si kiut lavender said...

@O Cikteddy :

kita geng...HAHA

9n0L4 said...

amboihhhh. muncul aje, theme love ehhh. hee. :)