Saturday, August 4

Di pertengahan ramadhan


Assalamualaikum w.b.t

sedar tak sedar kita telah pun berada di pertengahan ramadhan
dan SKL sedar sesangat yang dah lama sangat biarkan blog nih berhabuk berhapak
tapi sejak-sejak masuk mood ramadhan ni jadi singkat sesangat
suku masa nak buat persediaan untuk pergi ke tempat barunya
suku masa lagi sibuk dengan nak kejar nikmat di bulan ramadhannya
suku masa lagi sibuk buat kuih raya..hehehe..


klik untuk tumbesaran

walau sesibuk mana pun kita 
walau terhimpit mana pun kita dengan masa
penambahan amal di bulan ramadhan jangan lupa untuk dikejar
hingga ke hari nih belum ada satu hari pun yang SKL dapat full mark untuk checklist ramadhan tuh
tapi, tak palah..cuba perlahan-lahan dengan didik diri
tak dapat full mark tak apa 
dapat suku mark pun jadilah

sekurang-kurangnya kita cuba buat sesuatu di bulan ramadhan nih
bukan hanya dengan berpuasa semata
bukan dengan hanya pegi solat terawih semata
tapi dengan rasai sendiri roh ramadhan tu yang sebenarnya

"jadikan bulan Ramadhan sebagai pesta ibadah bukan pesta juadah supaya puasa kita tidak hanya mendapat penat dan lelah di sisi Allah"



28 comments:

EruzuLiyana said...

Salam ramadhan si kiut. ;-)

reenapple said...

aku suka ini. Walau sibuk mana sekalipun, cuba... =D

Fiksyida said...

Bagus tarbiah ko ni. Ekekeke.
Alhamdulillah.
Salam ramadhan jugak :)

NAL said...

suka sangat. Macam orang cakap 20 rakaat lebih baik daripada 8 tetapi 8 rakaat baik daripada tak buat langsung.. :)

si kiut lavender said...

@EruzuLiyana


kamu jgak ya..:)

si kiut lavender said...

@ reenapple

ye...sekrang2nya cuba daripda xbuat langsung

si kiut lavender said...

@ Fiksyida

hahha..sekali skala..bukan selalu..:D

si kiut lavender said...

@NAL

ye2..btul tuh...apapun,,semuanya bergantung pada diri sendiri
nak buat atau x...sebab bulan posa nih xda isu syaitan berbisik utk cegah kita buat...:D

Ninaaa said...

semoga ramadhan anda diberkati ye sayang!

Saya mahu pergi. Terima kasih atas segala memori dari awak.

Sarah Mohd Saleh said...

sket2lame2 jd bukit skl.pelan2 kayuh wat ibadah tu ;D

Mastuera said...

waalaikumussalam..

hppy ramadhan !

ghost writer said...

selagi ranadhan tak berakhir, aku kira belum terlambat untuk ucapkan selamat beramadhan, SKL!

si kiut lavender said...

@Ninaaa

amin..moga2 begitulah..


harap2 perjalanan kamu selepas ini lebih indah dear..:)

si kiut lavender said...

@Sarah Mohd Saleh

hekhek././ye2...kayuh pelan2 mesti dapat gak kan..:)

si kiut lavender said...

@Mastuera

eh2..nama baru...:)


thanks..kamu jga ya..:)

si kiut lavender said...

@ ghost writer

ouch..salam ramadhan buat kamu juga..:)

Masz Sidek said...

Salam ramadhan... dan salam perkenalan... :D

9n0L4 said...

hntr la sini sket biskut raye tu. ;)

Edy Fee said...

tak kisah la buat ape pon...janji hati kene ikhlas ..
tambah2 ramdhan ni

boni kacak said...

thanks sebab mengingatkan :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

betui tu.. kita semua adalah hero (^___^)

si kiut lavender said...

@Masz Sidek

sala perkenalan jgak..:)

si kiut lavender said...

@9n0L4

alah..kita buat xsedaplah..:D

si kiut lavender said...

@Edy Fee

ye2..nak buat apapun hati kena ikhlas..:)

si kiut lavender said...

@boni kacak

most welcome..:)

si kiut lavender said...

@✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽

yup..pilih ja nak jadi hero apa..hekhekhek

9n0L4 said...

ye ke tak sedapppp? huhu. dah abis keee? ;)

si kiut lavender said...

@9n0L4

saya rasa kalau kak buat mesti lagi superb sedapnya...:D