Saturday, October 1

a night to remember


wah..dah lama tak blogging
Skl bru lepas sibuk dok handle majlis dinner " a Night To Remember"
disebabkan nak wat yg terbaik dan grand gila2
kami terpaksa berhempas pulas sampai nak terlucut nyawa..
terlalu byk tekanan yg dihadapi saat2 majlis tu diadakan

masa tgh sibuk2 la 
perangai hodoh sorg demi sorg terbuka
ada yg jenis tak bertanggungjawab
tak amanah
mulut longkang
cerewet
style yg suka ikut kepala
suka hentam org

semua org sibuk nak tunjuk belang masing2
sampaikan SKL rasa nak jadi org yg paling selfish kat lam dunia
asa cam xmaw amek taw dah sal majlis tuh

yg paling geram kat manager hotel bahagian decoration ballrom
mana taknya..
sudah diinform awal2 yg tema dinner kami hitam putih purple pink
empat warna kowt
bukannya satu..
tapi boleh plak selitkan warna hijau kat meja makan
backdrop pentas pun...alahai...simple gila...
mak aii...sabaq jalah ngan org yg mcam tuh


dalam masa beberapa minit saja majlis nak bermula
ada jugak masalah yg timbul
rasa cam nak tgglkan otak diluar suruh berehat kejap drpda diganggu sebarang masalah
dan biarkan saja anggota badan ini yg bergerak

doa SKL moga majlis berjalan dengan lancar
tapi
malang tak berbau
majlis yg grand tak semeriah yg telah kami rencanakan

tayangan slide show yg SKL buat utk Anugerah Bintang Pengawas
pada awalnya tak boleh bukak kat lappy
dan kawan SKL drive lelaju balik umah amik pendrive
nasib ada simpan dlam pendrive tuh
dan masalah tercetus lagi masa tayangan slide
time tuh rasa nak masuk lam lappy
malu kowt semua org dok tggu apa yg bakal dipaparkan kat slide
tapi tak ada apa2
hampeh!
rasa nak nangis ja tyme tuh
tapi syukur sgt2 sebab ada yg dua org pengerusi majlis yg sgt prihatin dan memahami memandangkan 
slide tersebut dibuat last minute
thanx to mizan(NAL) dan sulyana
sebab back up SKL malam semalam...

kita lupakan segala tekanan tersebut jom layan kejap gambar yg SKL ceduk dari muka buku










sebelah kiri cikgu disiplin SKL yg paling canteekk...
sebelah kanan junior SKL...:P


see..lapik mejanya warna hijau...seb bek tempek gak warna pink atas tuh..0.o




baju tak kena ngan tema;..biru?




asanya cukup kot takat tu picnya

gambo SKL xdo,sibuk sampai nak putus nyawa..:(..
law tak tentu SKL tak payah sibuk2 ceduk kat FB..

teringin nak tempek gambo junior SKL Yasmin Musfirah
sebab dya pemenang bagi anugerah baju tercantek..
tapi dok usha kat Fb,,xada satu pun pic dya..kenapakah?

doa SKL moga kat skolah t xdelah org nak ungkit2 sal slide show malam semalam..
mohon sangat..
lebih2 lagi utk seorg insan sgt cerewet yg terlalu mementingkan perfectionist
tak delah nanti SKL dgr dya ucap ba baris atas ba baris bawah

::ku hanyalah insan biasa yg jugak wat kesilapan..sobsobsobsob..::











26 comments:

Novelgurl said...

relaks r SKL..dh lepas un kan.tarik nafas ! hembus perlhn2...hehe.

secret Ash said...

Uwah bestnye.. :)

si kiut lavender said...

novelgurl;walaupun dah lpas tpi still rsa cuak gaklah...manusia skunk kan suka ngungkit...hmmmm

si kiut lavender said...

secret ash :bez?ntahla...skl xsempat nak nikmati majlis tuh..:(

Sarah Mohd Saleh said...

wahhh cantekk pkaian die..kelassss gitewwww ;))

budakijaupendek said...

alolor.. takmo sedih2.
huhu yang penting benda dh berlalu.
nampak tetap meriah (:

yen(toka ziizokukuto) said...

biasalah tu skl,,time ni la kita dapat memahami ragam manusia kan,,,:) ,,,,, mulanya kita rasa kita boleh buat semua ,,,tapi last2 ,,, lain jadinya sebab takde kerja sama,,beginilah dunia,,ceh wah,,,hahah

bella luna said...

at least SKL dah cube yg terbaik, chill SKL;),. akak bella tercari2 gakz lam gmbr nie tak de ke SKL?hahaha hampa;(

aiman fanboy k-pop said...

huuhuuhuu,,,kesian skl..malang bertimpa2..apa pon,majlis tetap berjalan..kan?

IkhAnif said...

carik muke SKL tak tau yng mane..cari muke budak yng pandai nyanyi tupun takdek gak...adoyai...>_<

Ungu Violet said...

xperlah...dh bende nk jadi...janji grand kan..:)

si kiut lavender said...

sarah:cantek?saper2.....??

si kiut lavender said...

budak:apakan daya.,..benda dah lepas kan....stop takat tu dahlar..:)

si kiut lavender said...

yen:bila manusia tunjuk ragam yg entah apa2 rsa tringin gak nak tunjuk prangai hodoh gak...bia pdam ngan muka dorang..:P

si kiut lavender said...

bella : chill...gambar?hahah...t law ada skl tempekla law ajin..:P

si kiut lavender said...

aiman:ya...majlis tetap berjlan...dan Alhamdulillah sebab xdgr sbrang komen..:P

si kiut lavender said...

ik :alololo....musfirah si penyanyi tu xjoinla...dya bukan pengawas..:P

si kiut lavender said...

ungu:grand?bolehlah gagah...takat nak bgi makan tuh kira lepasla..:)

aiman fanboy k-pop said...

huuhuu.....terbaekk walaupon kelam kabut sikit...bak kata pepatah,muafakat membawa berkat..^^

aznim ninim said...

oits...budak baju biru tu anak menakan aku la..motif??huhu

hyz said...

hahah sy jugak seorang yang perfectionist

si kiut lavender said...

muafakat?erm...bolehlah...ada jugak nmpak kerjasamanya masa majlis tuh..:)

si kiut lavender said...

anim:lorh..tataw lak...hahahha...:P...seb bek xngutuk ..heee

si kiut lavender said...

hyz:org macam tu sgt cerewet kan...stiap masa nak sempurna ja...pning kpala org sekeliling..:)

CTK said...

uit..memang simple gilew pentas tuh...xpew la SKL...sem lepas pon ct kena uruskan dinner...macam2 masalah berlaku. xpuas hati ngan tema la..egO sume ada...tp xpewlah, amek itu sbg pengalaman k ..nanti plan awl2 :D

Mizan said...

lepas je majlis tamat NAL ingt x akan ade sebarang pertelingkahan lg..unfortunately, mmg ade..NAL rasa benda nie xkan berhenti..hurmmm