Saturday, October 15

Kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum

Ditinggalkan kekasih,,
He left me,
She left me,
Cinta ditolak,
dan
Cinta bertepuk sebelah tangan…

Juz rilex…
Kumbang bukan seekor
Bunga bukan sekuntum
Ada banyak lagi orang yg boleh dibuat partner hidup


Tapi nak dapatkan kumbang nan satu tuh susah kowt
kumbang ada spesiesnya..hati manusia jugak turut ada spesiesnya..:)

kumbang kura-kura

Kalau tak jejah kaki ke tempat semak samun di pagi hari
Mata takkan pernah nampak natang nih
Kumbang yang mesra alam  prefer pada lelaki yang familyman
Mesra keluarga..
mesra alam...membuatkan gurl2 len byk terpikat padanya
cerewet dan sgt mementingkan perfectionist
apapun dya sgt care dgn hati org sekeliling..:)



kumbang badak

Kumbang Badak



gila gangster kumbang nih,,
info tentang natang nih ialah dya leh angkat smthg yg 850 kali berat dari badannya...
kumbang badak leh diprefer pda guyz dlam kelompok gangster barang kali
tapi ada hati cute gitu
alah,,cam cita Cinta Elysa tuh
watak si Aril..
muka ganas tapi hati cute..
mereka ada sikap yg suka protect org yg mereka syg..
disebabkan dgn muka yg gangster nih xda sapa boleh buli org2 terdekatnya
membuatkan org disekelilingnya rasa dilindungi

kumbang tanduk

ni pernah tgk kan..?
selalu kena usik ngan natang nih..
so,utk itu saya nak prefer lelaki yang macam nih suka usik2 gurl.
kononnya ramah mesra..eceh..hehehe..
kelakar orangnya..
tengoklah bila kumbang nih bertarung antara satu sama lain,
look funny n kinda cute
suka bersaing ngan org lain..
dan suka tunjuk macho depan org yg dya suka..:)
akan bersaing abis2an utk dapatkan org yg dya sayangi

eh,semuanya karakter baik2 saja nih..
utk golongan lelaki yang haprak tuh mungkinlah kan dapat dikategorikan sebagai kumbang rusa ataupun kumbang rove..


nampak saja smart..
tapi musuh dalam selimut nih
eh,,,,yakah?lantaklah..
dia memberi ancaman dalam diam..
mulanya dikata cinta tapi sengaja dihancurkan
sengaja disakitkan sengaja bersuka ria
dan segalanya sengaja


dan,
untuk dapat bunga yang sekuntum tuh mungkin susah



Rafflesia..
sukar dijumpai dan sangat berharga
prefer pada girl yg suka stay kat umah ja
mempunyai karakter gadis Melayu terakhir dalam dirinya
sifat kemelayuan dan kewanitaannya tebal dalam diri


lavender
unik,keharumannya amat mengasyikkan,
keharumannya mampu melgakan segala tegangan..
begitulah yg dirujuk utk gurl yg unik
hidup mereka setiap hari akan sentiasa memikirkan hal orang lain
mereka selalu nakkan yang terbaik utk kehidupan mereka dan orang sekeliling
always keep shining di samping orang sekeliling
meskipun ada yang tidak menyukainya
mempunyai karakter yang unik dan mungkin sukar untuk difaham oleh orang sekeliling
dan,moodnya kekadang tak dijangka...


jejarum

mudah didapati..
jadi gurl seperti  nih byk yg ada di sekeliling kita
suka mengadakan hbungan mesra dgn org lain..
tak boleh hidup jika tak ada kawan..
kalau boleh semuanya nak dibuat kawan dan tak mahu seorang musuh pun
hidup mereka bermatlamat untuk membahagiakan dan menceriakan orang disekeliling mereka

melur

suci,bersih dan istimewa
gurl seperti ini bukan saja suci dari virginnya
tapi suci dari segi mata lidah dan telinga serta fikiran..
hati bersih dan manis rupanya
selalu ada disekeliling tapi jarang dikesan oleh orang lain
sebab dirinya yang baik selalu dikecam dan dibuli

bunga tahi ayam


cantik dan mempunyai banyak kelopak
tapi sayang..keindahannya tak seperti baunya
begitulah jika ditransferkan kepda sikap manusia..
keindahannya tak seiring dengan hatinya
hati tersangatlah plastik..mulut longkang boleh dikategorikan dengan bunga nih..


that whylah ada org susah nak lupakan ex dya..
even kisah mereka sudah lama berlalu.
mungkin si dia adalh kumbang dan bunga nan satu yg sukar di cari...
cuma takdir tak ditentukan dya bersama dngnnya

21 comments:

syafiqakarim said...

haha ayat starting dah gempak.
kumbang bkn seekor bunga bukan sekuntum.

rupanya cerita spesis kumbang dan bunga.err,
byk yg di pelajari hr ni :p

Miss Purple Ungu said...

suka sgt lavender ngan ladybird tu..
btw nice entry :)

CTK said...

nk jd lavenderr..hehehe

eddy syrol said...

oleh kerana saya suka bau lavender, so saya pilih lavender r.. ngeee

jom singgah sat sini

Eddy Interview Retis: Roxanne


UJANG DAN LISA SURIHANI

MISTERI HANS


EQBALZACK KEJAR ILMU

Sarah Mohd Saleh said...

wahh byk gilerrr karekter bunga n kumbang...tp rsenyer nk plih kumbang tnduk lahh mcm comel jerrrr

Ungu Violet said...

dia punye intro bkn men lg...haha

species kumbang rupa2nye..haha

si kiut lavender said...

iqa:ayat starting mesti kena gempak..nak trik pembaca..ehek..:P

si kiut lavender said...

purple:agak2 dorunk boleh jadi sweet kapel an3...:P

si kiut lavender said...

eddy:sya pown...:P

si kiut lavender said...

sarah:aiseh..boleh jerk...pilih saja yg mna anda suka..kehkehkeh

si kiut lavender said...

ungu:heheheh....spesies bunga pun ada...smua spesies nih ditranferkan pda sifat mnusia

yen(toka ziizokukuto) said...

nih,,kumbang ijau datang,,nak isi borang,,heheheh

si kiut lavender said...

aiseh,,kumbang hijau..spesies sesat..hahah...:P

Taufiq Tiramisu said...

nama bunga tahi ayam tak seindah bunga nya. hahahhaha..

New Entry : Jenis-Jenis Manusia Yang Tak Reti Bahasa

bella luna said...

teruja bella dtg nak bace, ingat cintan cintun tadi,hehe,.nice entry SL;)

bella luna said...

teruja bella dtg nak bace, ingat cintan cintun tadi,hehe,.nice entry SL;)

bella luna said...

teruja bella dtg nak bace, ingat cintan cintun tadi,hehe,.nice entry SL;)

suha said...

hahah.

nice kaitan. jenis bunga dan kumbang ya :)

melymelykalot said...

hebad! ;) suka lah post ini. banyak makna.. hehe

Novelgurl said...

waaaa..i like !!

hidayah said...

errmm...

nice entry..

terasa pulak macam mmg ada aje spesis manusia mcm bunga dgn kumbang tu..