Monday, December 31

Life is not Fairytales


Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah,,akhirnya sampai jugak seru nak mengadap blog tercinta nih
punyalah lama tak berupdate
dari awal SKL masuk UMS
dan sekarang nih dah nak habis sem pun

~Final oh final~
please be nice to me..

banyak yang SKL nak ceritakan kat sini..

first sekali moleklah kalau cerita dari mula kan..
pasal roomate SKl yang asal dari pelbagai negeri
Johor ada, Kelantan ada, Sabah ada, Kedah pun ada..
ehem..
roomate SKL semuanya bagus-bagus..
ada yang alim
ada yang jenis study hard sampai tercabar SKL dibuatnya
dari malas terus jadi rajin
ada yang jenis kuat tidur
dan ada yang jenis suka berdating..er er er...=_=

next, pasal course SKL
psikologi pembangunan belia dan komuniti
first impression bila dapat tau pasal course nih
0_0  =_=' -_-
tak dapat imagine course pasal apa.
dan apa kerjaya SKL lepas keluar nanti
tapi..
lama - kelamaan SKL dapat faham 
and just follow the flow
bab paling best pasal "PSIKOLOGI CINTA" 
dalam banyak-banyak bab dalam subjek mental
pasal bab psikologi cinta ja yang SKL tak tertidur
topik hot kot..lalala..

next...erm..pasal kawanlah plak kan..?
Allhamdulillah..
SKL memang bersyukur sangat dapat bertemu dan berkawan dengan orang baru
orang baru yang boleh dijadikan tempat  bergantung
orang baru yang boleh dijadikan tempat bermanja
orang baru yang boleh dijadikan tempat mengadu
orang baru yang boleh bantu SKL mulakan hidup baru.
bangga deyh dapat jumpa insan-insan nih 
yang jugak merupakan geng paling harmoni..
sebab ada yang dari Sarawak, Johor, Perak, Terengganu, Kedah..
Sabah tak adalah pulak.
tapi dapat roomate orang Sabah tu kira oklah tuh
jadi,kita stop jup pasal kawan nih..
nanti bila-bila masa SKL cerita lagi..

erm...pasal apa lagi ya...ermmm?
mungkin pasal Gaza..
nak gak update pasal nih..
walaupun agak ketinggalan
tapi, tak kisahlah
nak jugak cakap pasal Gaza nih..
walaupun sekarang nih dah kurang
orang pun dah kurang update pasal Gaza
tapi SKl percaya
penderitaan yang ditanggung oleh mereka tak pernah surut
tak pernah bermusim.
jadi...hanya tiga kata..
PLEASE SAVE GAZA!

lagi ermm..lagi err...
dah banyak kot nih...
nanti SKL cerita plak
pasal pengalaman pertama berkawan dengan orang bukan ISlam (yelah,sebelum ni sekolah 100% Malay), then dapat gift patung teddy besau sempena besday SKL 12/12 ari tuh..aww..so sweet..=_='
dan..macam-macam story lagi..
so,,doakan jelah moga-moga SKl terus rajin nak mengupdate blog ye..

yeahh..time untuk jengah blog korang..



31 comments:

Encik H said...

1st kot..
wahhh..akhirnya update jugak..

Encik H said...

betul2 compact entry ni..ringkas and padat..takde kenal bopren baru ke? citer la..citer la..:p

si kiut lavender said...

@Encik H:

congrate H sebab jadi 1st..-_-

sal boipren tggulah sat..jgn duk gopoh sgt na...kikikiki...:P

ghost writer said...

berlainan negeri ni yang syok, makan pun ada berjenis-jenis.

selamat tahun baru, SKL. biar sabah panas, asal hati sejuk sentiasa.

Nasuha said...

Selamat tahun baru..semoga kita akn mnjadi insn yang lebih baik dr yg sblmnya..

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

kalo bab cinta mesti semua org suka ;) HAHAA..

Ku Syida said...

Bizi betul kau kan..Diam lama kott! Grrr!
Err, apa yang best pasal psikologi cinta ni? Kehkehkeh..

boni kacak said...

macam2 ragam dia dapat roomate kan??hahaa.mesti meriah tu..itulah yang memeriahkan suasana sebenarnya.hehehe

selamat tahun baru awak :)

.ciknoey. said...

Interesting laa yg psl psikologi cinta tu..jgn lupe update nt..hahaha..

Ini kawan johor dtg melawat.... :)

SaddLone said...

Aku pun xsure bila last aku singgah sini..hehe Aku minat bab2 psikologi ni..kah kah

doakan cepat update kesah kwn ngn non muslim.. fuhh#

si kiut lavender said...

@ghost writer:
hahah...tulah..untung kan dpat kwan byk ngeri...blajaq bhasa baru n rasa mcam2 jenis makanan..

thanks ghost..
selamat tahun baru jugak..

si kiut lavender said...

@Nasuha
InsyaAllah,,amin..
selamat thun baru jugak..:)

si kiut lavender said...

@вʋввℓɛ ρσρƨ
hahha...semestinya...bab pling best...hehehe

si kiut lavender said...

@Ku Syida

hahah...aku bizilah weyh..kikiki...
bizilah sangat..-_-

uish...yg tuh nanti kami crita keyh..:D

si kiut lavender said...

@ boni kacak :

hahah..memang...pling best klau usik yg si pendiam tuh...kikikiki..


selamat tahun baru kat awk jugak..:)

si kiut lavender said...

@.ciknoey. :

wah....nampaknya kat sini da yg berminat psal psikologi cinta..

hahah..ok2...doa2 jelah sya rjin update..kikiki

si kiut lavender said...

@SaddLone

hahha...kau nih..

ok2..nanti kami update keyh..:D

Lina md. munir said...

Selamat Tahun Baru. Semoga lebih cemerlang pada 2013 ini.

Azie Azman said...

good luck for your final exam :D

9n0L4 said...

teringat pulak zaman belajar dulu. hehe.

Andri Edisi Terbatas said...

selamat tahun baru, selamat membasahkan blog kamu dengan hujan kata-kata tentunya.

School Of Tots said...

Terus cari
Tuju bistari

ghost writer said...

kita pun dah sama, hadap blog tersekat-sekat.

si kiut lavender said...

@ Lina md. munir :

amin....

selamat tahun baru utk jgak..:)

si kiut lavender said...

@Azie Azman

thanks azie..:D

si kiut lavender said...

@9n0L4

hehe..
zaman belajar memang moment yg pling bermakna dalam hidup ni kan...:)

si kiut lavender said...

@Andri Edisi Terbatas

Selamat tahun baru jugak..

InsyaAllah..akan terus menulis di blog nih..:)

si kiut lavender said...

@School Of Tots :
err..
gagal memahami tapi berusaha utk memahaminya..:)

si kiut lavender said...

@ghost writer

sungguh..
menyekat..
tapi,,x apalah..
tuntutan realiti lebih penting

NAL said...

Psikologi Cinta? nak tahuuuu... :)

9n0L4 said...

yeahhhhh. sgt betul. zaman skolah la paling best skali. :)