Tuesday, October 9

Malang Tak Berbau

 


Assalamualaikum w.b.t
 
 
sekali lagi SKL membiarkan blog sepi tanpa sebarang kisah
diharap semua pembaca masih lagi sudi datang ke sini
dan sanggup membaca kisah kita yang tak seberapa nak indah nih..
 
 
Disebabkan SKl lama tak update
jadi SKL ada baaanyaakk sangat cerita nak yang nak share kat sini
semuanya pasal betapa tak bertuahnya hidup SKl sejak dua menjak nih
 
baru-baru nih lappy SKL rosak
siap berbentuk bunga lagi..
cantik tapi kecantikkan itu menyakitkan hati
 
 
 
 
then, keesokkan harinya dalam tergesa-gesa ke hulur ke hilir dalam library
kasut SKL dengan selamba badak dia ja nak malukan dia punya tuan
boleh plak teputus di pertengahan jalan
seksa, malu semua ada masa tuh
adeii..
apa punya malangnya
 
pada hari seterusnya,
bawakla SKL punya lappy ke pusat IT kat UMS nih
kecewa deyh nak repair kena RM700
wuu...lebih bek beli baru kan kan kan.
 
so, hujung minggu SKl and the geng pergi merantau di karamunsing yang khabarnya
jual laptop dengan harga yang rendah
peristiwa yang memalukan diri SKL terjadi lagi
SKL tergelincir masa nak turun bas.
serius malu siot tambah-tambah bila orang dalam bas tuh duk senyum keji tengok SKL
grr..wahai kasut..
kenapalah kau asyik nak memalukan tuan kau ja nih...#_#
 
seperti yang dah SKL katakan yang SKL ada banyyaaakk sangat cerita yang nak ceritakan kat sini
tapi SKl rasa cukuplah kat sini dulu..
dahla..nanti ada yang bosan plak
 
 
tapi tapi tapi
sebelum SKl menutup cerita malang SKL nih
SKl nak tunjuk satu pic yang sedikit sebanyak membahagiakan SKL
 
   
 

 
hye VIAO, bubye ASUS
 
a big huge and kiss to my mom and dad..eheks...♥♥♥
 
 


 
 
hati dah meronta-ronta dah nak balik langkawi nih...sabaq jalah
 

24 comments:

Harith Iskandar said...

ohhh pakai asus jugak ker..mmm xper lah sabor jer kalau jd mcm tu.sy nyer lapy jd bunga1 sbb kene pijak..huhu

aku HaniAsyira said...

troknya jadi.. selamat dpt beli baru

boni kacak said...

kesiannya awak...sabar banyak2 tau..tu semua dugaanNya... sabar ye

Sarah Mohd Saleh said...

dpt br teruss.kelas gitewwww ;D

si kiut lavender said...

@harith :

dasyat betul kena pijak tuh..

adoi..nak buat macam mana kan,,jodoh saya dgn ASUS tuh setakat 2 tahun lebih jek..huhu

si kiut lavender said...

@aku HaniAsyira
itulah...ingatkan roh hitam manalah yg masuk...bentuk bunga elok sgt..hehehehe

si kiut lavender said...

@boni kacak
ya..bersabar..

sesungguh dugaan yg dialami itu akan menjadi kenangan indah dalam hidup saya..hehehe..:P

si kiut lavender said...

@sarah mohd salleh

kebetulan ada rezeki lebih masa tuh
lappy macam tau2 ja nak rosak kena pada masanya...adeii

Encik H said...

mintak mom & dad belikan satu lagi utk i boleh x? #_#

si kiut lavender said...

@Encik H:

ewah..hahahha

H kan org bekerjaya..beli sendirilah..:P

Novelgurl said...

bestnya.hikmahnya dpt laptp baru..weee! SKL jgn sedih2 k.Pnglmn tu la nnti y diknng smpai tersengih2 .hehe.

new hope said...

salam,

beli screen 2nd hand ganti

KLIK perangai teruk lemah komunikasi dan minta gaji banyak punca xdapat kerja

reenapple said...

sama r. bnyk kejadian yg menyedihkan mggu ni.. huhuh. Sedang dalam ketbahan... huhuh

Ku Syida said...

Erk, awat yg cerita tang malang ja? Tang bertuah dapat lappy baru tu sikit ja ceritanya..Hahahaha.

aiman fanboy k-pop said...

malang tul ......
allah nak uji tuh SKL ..bersabar je lah ...

aiman pon lama biarkan blog ta terhapdet ..nak exam katakan .. :)

Edy Fee said...

rosak pon masih ade corak..sabar2

teha said...

syok laa die gune vaio skrg.. hihihi

ghost writer said...

teringin gak aku nak pakai Asus tapi selalu fokus aku hilang bila tengok Apple. cis!

EyqaLuvender said...

wahhh...dpt lappy baru!!!
hye SKL...mishyew...heeee

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

dugaan dan cabaran awai2 tu sementara nak dapat yang terbaik (^___^) hehe

Anonymous said...

Asκing questiоnѕ are genuinelу рleasant thing if уou are
nοt undеrstanding anything fully, еxcеpt
thіs pieсe of writing ρrονіdes niсe understanding even.
Also visit my weblog ... Lip Filler Injection

Teenager Housemaid said...

aha..lama tak melawat skl kat sini..hehehe..:)

9n0L4 said...

rindu SKL. ;)

NAL said...

sape teman mula2 ??