Monday, December 31

Life is not Fairytales


Assalamualaikum w.b.t

Alhamdulillah,,akhirnya sampai jugak seru nak mengadap blog tercinta nih
punyalah lama tak berupdate
dari awal SKL masuk UMS
dan sekarang nih dah nak habis sem pun

~Final oh final~
please be nice to me..

banyak yang SKL nak ceritakan kat sini..

first sekali moleklah kalau cerita dari mula kan..
pasal roomate SKl yang asal dari pelbagai negeri
Johor ada, Kelantan ada, Sabah ada, Kedah pun ada..
ehem..
roomate SKL semuanya bagus-bagus..
ada yang alim
ada yang jenis study hard sampai tercabar SKL dibuatnya
dari malas terus jadi rajin
ada yang jenis kuat tidur
dan ada yang jenis suka berdating..er er er...=_=

next, pasal course SKL
psikologi pembangunan belia dan komuniti
first impression bila dapat tau pasal course nih
0_0  =_=' -_-
tak dapat imagine course pasal apa.
dan apa kerjaya SKL lepas keluar nanti
tapi..
lama - kelamaan SKL dapat faham 
and just follow the flow
bab paling best pasal "PSIKOLOGI CINTA" 
dalam banyak-banyak bab dalam subjek mental
pasal bab psikologi cinta ja yang SKL tak tertidur
topik hot kot..lalala..

next...erm..pasal kawanlah plak kan..?
Allhamdulillah..
SKL memang bersyukur sangat dapat bertemu dan berkawan dengan orang baru
orang baru yang boleh dijadikan tempat  bergantung
orang baru yang boleh dijadikan tempat bermanja
orang baru yang boleh dijadikan tempat mengadu
orang baru yang boleh bantu SKL mulakan hidup baru.
bangga deyh dapat jumpa insan-insan nih 
yang jugak merupakan geng paling harmoni..
sebab ada yang dari Sarawak, Johor, Perak, Terengganu, Kedah..
Sabah tak adalah pulak.
tapi dapat roomate orang Sabah tu kira oklah tuh
jadi,kita stop jup pasal kawan nih..
nanti bila-bila masa SKL cerita lagi..

erm...pasal apa lagi ya...ermmm?
mungkin pasal Gaza..
nak gak update pasal nih..
walaupun agak ketinggalan
tapi, tak kisahlah
nak jugak cakap pasal Gaza nih..
walaupun sekarang nih dah kurang
orang pun dah kurang update pasal Gaza
tapi SKl percaya
penderitaan yang ditanggung oleh mereka tak pernah surut
tak pernah bermusim.
jadi...hanya tiga kata..
PLEASE SAVE GAZA!

lagi ermm..lagi err...
dah banyak kot nih...
nanti SKL cerita plak
pasal pengalaman pertama berkawan dengan orang bukan ISlam (yelah,sebelum ni sekolah 100% Malay), then dapat gift patung teddy besau sempena besday SKL 12/12 ari tuh..aww..so sweet..=_='
dan..macam-macam story lagi..
so,,doakan jelah moga-moga SKl terus rajin nak mengupdate blog ye..

yeahh..time untuk jengah blog korang..