Wednesday, May 30

Ujilah dirinya


Assalamualaikum w.b.t

Friday, May 25

Aku Ada, kau ada?


Assalamualaikum w.b.t

"Aku tahu dimana nak cari cinta mu
Disni tak mungkin mengalah 
Dengan apa yang mendatang

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
Yang indah jadikan kenangan
Yang duka perbetulkan" ♥♥


rasa puas hati sangat bila dapat hiburkan hati layan filem cinta komedi nih
walaupun mula-mula tadi rasa macam nak terbahagi ja badan
keliru nak tengok Men In Black 3 atau nak layan Aku ada, kau ada?
disebabkanYana dan shaheizy sam yang berlakon
dan juga filem nih buat dekat korea
maka cerita melayu ini diutamakan dulu...>_<
cerita omputih tuh lain harilah layan
sekali sekala kita sokong sama cerita melayu pun bagus 
ye dak..? :P



oke, skl tak berapa pandai nak review filem itu ini.
jadi kalau yang masih belum tengok tuh boleh pegi dekat blog PEN MERAH
dekat situ dia ada ceritakan lebih lanjut lagi pasal cerita nih
jadi, selamat berhibur ya..^_^


nampak secocok sangat diorang nih di Pulau Nami 






Wednesday, May 23

Sunday, May 20

Tahniah Kelantan Tahniah Chelsea


Assalamualaikum w.b.t


semalam macam mana entah boleh terlayan final piala FA Kelantan dengan Sime darby
terasa excited buat macam negeri sendiri yang lawan
mungkin sebab terkena tempias semangat yang kuat dari penyokong-penyokong Kelantan.
lagipun nak jugak tengok kehebatan kedua dua pasukan nih
dan Alhamdulillah kemenangan berpihak pada Kelantan walaupun hanya penalti..
alah janji menang
dan yang penting..
semalam..dua-dua sama hebat

 
dan untuk chelsea
nak berjaga pagi-pagi tuh memang taklah
baik bangun buat solat taubat lagi bagus
tapi bangun pagi nih cepat-cepat ngadap lappy sebab nak taw keputusannya
dan..oh yeah oh yeah..
Chelsea menang walaupun dengan sepakan penalti
yeah...bahagianya dunia sebab dapat kenakan abang-abang kat rumah
sebab diorang mula dengkikan Chelsea sejak Barcelona kalah aritu..>_<
mula dari hari tuh kalau Chelsea ada kalah dalam apa-apa game mesti kena sindir pedas punya.=_=
dan hari nih dapat senyapkan diorang sikit walaupun 
ada mulut - mulut yang tak puas hati cakap tuh menang nasib saja sama dengan Kelantan
tapi bagi SKL
kalau menang nasib lebih baik suruh pengadil buat game lambung syiling
tengok nasib sapa yang bertuah
tak payah kalut nak buat sepakan penalti pa semua tuh kan..

and..go go Chelsea..nak Go GO utk Kelantan rasa serba salah untuk negeri sendiri plak
jadi GO Go Harimau Malaya..oh yeah..>_<



Wednesday, May 16

Selamat Hari Guru ♥♥


Assalamualaikum w.b.t


setelah beberapa bulan meninggalkan sekolah
hari yang amat istimewa buat guru-guru tingkatan enam di SMK Tunku Putra 
turut mengukir 1001 kenangan manis buat bekas - bekas pelajar tingkatan enam 2010/2011


bila jejak sekolah balik hari nih rasa rindu tuh membuak-buak dalam diri
bertemu dengan cikgu-cikgu tercinta
adakan jamuan di bilik kuliah terasa macam diri masih berada di alam sekolah
dan yang paling indah bila dapat berjumpa dengan kawan-kawan yang makin sihat belaka







terima kasih buat segalanya cikgu
segala kesusahan, kepayahan, kemanisan, kemasaman dan kepahitan yang telah kami ciptakan 
semoga mampu menebusnya dengan penuh kemanisan di masa depan..>_<



Sunday, May 13

alahai pembangunan


Assalamualaikum w.b.t




kawasan yang sebegini indah

01






digondol dan ditarah untuk aktiviti pembangunan dan perumahan




kadangkala projek yang dibuat terbengkalai dan terbiar










di tempat SKL berjebah dengan pembangunan-pembangunan yang terbengkalai
kalau siap pun sepi tak dikunjung
sakit mata sakit hati sakit jiwa sebab dah rosakkan alam kemudian tak diuruskan dengan sebetulnya
kemudian individu yang tak bertanggungjawab pulak dengan sewenangnya buat kawasan tu sebagai sarang maksiat, sarang penagihan dan segala sarang-sarang ada kaitannya
sepatutnya dari pengurus projek, marketing sehingga buruh-buruh binaan patut bertanggungjawab dari mula sampai habis
bila dah mula sesuatu projek kenalah bertanggungjawab hingga ke akhirnya
bukan berhenti sekerap jalan meskipun banyak halangan yang ada

macam tu jugalah dengan cinta
bila dah sentuh hati seseorang
bila dah memulakan sesuatu hubungan
dan mula pasti pasti dia adalah jodoh kamu
dare yourself untuk pastikan hubungan itu berakhir sehingga ke perkahwinan
bukannya berhenti sekerat jalan macam cinta bangunan tak siap

adeh..termelencong cakap sal cinta pulak..ok blah dulu.:D



Wednesday, May 2

WW: save our planet


Assalamualaikum w.b.t

hulot foundation 01 Iklan Sayangi Alam Sekitar 

hulot foundation 02 Iklan Sayangi Alam Sekitar


hulot foundation 03 Iklan Sayangi Alam Sekitar


hulot foundation 04 Iklan Sayangi Alam Sekitar


hulot foundation 05 Iklan Sayangi Alam Sekitar

hulot foundation 06 Iklan Sayangi Alam Sekitar