Wednesday, March 28

Monday, March 19

Final adik-adikku musim ketiga


Assalamualaikum w.b.t

Sebenarnya SKL tak taw pun yang program dah mula
taw-taw ja berita tv1 semalam maklumkan pukul 9.00 malam (semalam)
ada siaran langsung final adik-adikku musim ketiga
adoii...kalau program nyanyi-nyanyi,lawak-lawak taw ja bila  masanya bila nak keluar
program yang bagus-bagus macam nih tak alert plak

harapan SKL untuk program adik-adikku tahun punyalah tinggi
semangat nak tengok berkobar-kobar
dok rasa mesti persembahan diorang hebat-hebat belaka
tapi, agak kurang daripada tahun lepas
persembahan finalis tahun lepas semuanya gempak-gempak
dan tahun sampai dah boleh agak sapa pemenangnya


tapi, kehebatan, kelancangan, keberanian diorang berpidato kat atas pentas
membuatkan SKL respect sangat-sangat

SKL nak sangat-sangat tunjuk video diorang semalam
tapi, susahla nak jumpa
mungkin baru lagi..nanti-nanti adalah tuh

 

ini 5 finalis yang buat persembahan semalam

 
ku sangkakan lelaki bakal juara..rupanya adik cilik nih
Tahniah Syahamah

di sini SKL da selitkan beberapa video peserta yang mendapat juara, naib juara dan tempat ketiga untuk musim lepas
video diorang SKL tengok tak pernah jemu..
sangat membangkitkan semangat..



adik munir..juara adik-adikku musim kedua




naib johan: Adik shafiqah fasiha


tempat ketiga : adik Zaid Najmuddin
persembahan adik nih yang paling SKL suka....


p?s: rajin-rajinkan diri yerk tekan play..tengok kat you tube tu ha...cepat sikit playnya...:D

Saturday, March 17

Shiro is the best


Assalamualaikum w.b.t

wah! dah lamanya tak hupdate..
nek berhabuk,bersarang, sarang-hae dah blog nih
bukan nak kata sibuk tapi bila penyakit kemalasan mai susah nak carik penawar
sebab kalau bukak lappy pun langsung tak usha page nih
asyik tersangkut kat page nih...




page nihlah yang membuatkan SKL terpaksa menganaktirikan blog kesayangan
cita korea yang baru-baru berduyun-duyun dok tunggu play...hee

asalnya nak update semalam tapi tersangkut plak dengan final raja lawak
pukul 9 dah gegeh terlebih standby awal-awal kat depan tv
by the way, persembahan diorang semalam tidaklah mengecewakan
semuanya hebat-hebat..
dah tak taw sapa pemenangnya

ada empat kumpulan yang berjaya masuk final

 
kumpulan shiro..dapat tempat pertama deyh...
diorang nih favourite SKL sejak dari minggu pertama lagi..
show diorang semalam untuk task dangdut muzikal tiba-tiba teringat dekat juara raja lawak 4
iaitu kumpulan kecik
lagu dangdut yang diorang bawak pun banyak nak sama dengan kumpulan kecik dulu
mungkin kebetulan ja kowt...kikiki
 
yang kedua kumpulan adik beradik iaitu kumpulan Zero.masa nak umum juara semalam SKL tak kisah mana yang nak dinobat juara..sama ada zero atau shiro sebab dua-duanya memang gempak

 
third,cuit
hehe....yang nih tataw nak komen apa...tapi, yang pakai speck mata tuh wat lawak memang terbaik..
walaupun muka tuh nampak macam bukan muka pelawak


 
dan yang keempat kumpulan 2yol...
kurang menjadi perhatian..kikiki

tahniah diucapkan kepada kumpulan Shiro yang dapat rm100,000...leh berkongsi dua
pasni teruskan melawak...:)


 


 
 

Saturday, March 3

Terima Kasih!


Assalamualaikum w.b.t



dua patah kata tentang "terima kasih"
bukan nak ulas pasal 'terima kasih'

tapi,kejadian hari nih SKL terasa bangga sesangat.
ok,sebelum nak cerita panjang-panjang
biar SKL bagitaw dulu yang sekarang  nih SKL kerja kat kedai souvenier 
jadi,memang banyakla pelancong datang tak kira dalam atau luar
sebab kedai nih terletak kat kawasan perlacongan

dan, hari nih SKL ada terima pelancong asing untuk kesekian kalinya
selesai memebeli 4 bijik toys angry bird
anak sulung pasangan suami isteri tuh kalau tengok ketinggian mungkin
dalam umur 6-7 tahun say "terima kasih,kakak"

wohho,,,tercengang 7 saat
dan parent budak tu pun tersenyum sampai nampak gigi
tak tawla sama ada dioran tersenyum sebab bangga anak diorang tuh dapat ucap perkataan tu
atau,
tersenyum sebab tengok muka SKL yang terkwzut tahap cipanzi..ehhe

bangga owt tengok orang asing dengan penuh semangat ucapkan dua perkataan tuh
kalau  bangsa sendiri yang mai ke kedai SKL 
bukan nak cakap semua tapi adalah segelintir tuh
entahla..rasa berat kowt ungkapan tuh

walaupun SKL sendiri yang ucap 'terima kasih'
tapi nak dengar balasan "sama-sama" pun susah
bukannya suruh ucap "kasih diterima" poong

orang berbudi kita berbahasa
kita berbudi orang tak berbahasa boleh tersentap hati taw..:D