Wednesday, October 19

WM :delete all feeling..



kan bez law da recycle bin dlm hati
b0leh delete segala rasa yg tak menyenangkan like hasad dengki..:P

Monday, October 17

jatuh bangun dan bangun lagi

si budak itu
bertatih-tatih jalan
dummmp,,jatuh 
bangun dan kembali terkedek-kedek berjalan
dan dummpp jatuh lagi


itulah,anak buah SKL yang baru nak belajar berjalan

bila jatuh dia langsung tak tunjukkan riak muka nak nanges
malah asyik tersenyum saja
SKL lak rasa cuak,,
nak g pimpin tangan dia 
xm0 bagi dia jatuh lagi
mungkin sebab dia seronok sebab kakinya dah boleh melangkah
dan tak lama lagi dia boleh main aci kejar-kejar dengan akaknya
dan boleh men sepak bola...wuuuwuuu

itulah si kecil yang baru nak belajar berjalan..
cam kita d0lu-d0lu an.,..
kita belajar mengesot,merangkak berjalan dan berlari
masa kita mula belajar berjalan kita selalu jatuh
that time kita hanya akan bergantung pada benda-benda di sekeliling untuk dipaut
atau mengharapkan mana-mana tangan utk di paut

masa kecil bila kita jatuh kita bangun dengan senyuman

bila besar..
jatuh saja
macam-macam keluhan kita buat
mengemukakan pelbagai soalan pada Dia tentang dugaan yang menimpa diri

bila besar,
kita mula berkenalan dengan Mr give up
sejak dari tuh
bila kita down
kita selalu angkat bendera putih..

law masa kecik kita leh teruskan langkah untuk berjalan..
apsal bila besar jauh sikit kita terus down dan down..
terasa sangat payah nak bangun kembali


itu yg SKL hadapi dan semua org hadapi
nak bina kepercayaan org terlalu susah
dan ambil masa yang begitu lama
tapi nak musnahkan kepercayaan tuh hanya memerlukan beberapa saat saja

dulu,tika kecil
masa jatuh kita akan berpaut dengan benda-benda sekeliling utk bangun
atau berpaut pada tangan yang menghulur utk memimpin kita utk teruskan langkah


bila dah besar,,
apakah boleh kalau kita bangun dari kejatuhan tanpa berpaut pada sokongan mana-mana pihak
atau bangun
tanpa ada sesiapa percayakan dengan diri kita

kepercayaan itu penting
kita memerlukan "Trust" dari orang lain utk teruskan life kita
utk memberi cahaya kepda kita

"trust.hope.love.faith"

Saturday, October 15

Kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum

Ditinggalkan kekasih,,
He left me,
She left me,
Cinta ditolak,
dan
Cinta bertepuk sebelah tangan…

Juz rilex…
Kumbang bukan seekor
Bunga bukan sekuntum
Ada banyak lagi orang yg boleh dibuat partner hidup


Tapi nak dapatkan kumbang nan satu tuh susah kowt
kumbang ada spesiesnya..hati manusia jugak turut ada spesiesnya..:)

kumbang kura-kura

Kalau tak jejah kaki ke tempat semak samun di pagi hari
Mata takkan pernah nampak natang nih
Kumbang yang mesra alam  prefer pada lelaki yang familyman
Mesra keluarga..
mesra alam...membuatkan gurl2 len byk terpikat padanya
cerewet dan sgt mementingkan perfectionist
apapun dya sgt care dgn hati org sekeliling..:)



kumbang badak

Kumbang Badak



gila gangster kumbang nih,,
info tentang natang nih ialah dya leh angkat smthg yg 850 kali berat dari badannya...
kumbang badak leh diprefer pda guyz dlam kelompok gangster barang kali
tapi ada hati cute gitu
alah,,cam cita Cinta Elysa tuh
watak si Aril..
muka ganas tapi hati cute..
mereka ada sikap yg suka protect org yg mereka syg..
disebabkan dgn muka yg gangster nih xda sapa boleh buli org2 terdekatnya
membuatkan org disekelilingnya rasa dilindungi

kumbang tanduk

ni pernah tgk kan..?
selalu kena usik ngan natang nih..
so,utk itu saya nak prefer lelaki yang macam nih suka usik2 gurl.
kononnya ramah mesra..eceh..hehehe..
kelakar orangnya..
tengoklah bila kumbang nih bertarung antara satu sama lain,
look funny n kinda cute
suka bersaing ngan org lain..
dan suka tunjuk macho depan org yg dya suka..:)
akan bersaing abis2an utk dapatkan org yg dya sayangi

eh,semuanya karakter baik2 saja nih..
utk golongan lelaki yang haprak tuh mungkinlah kan dapat dikategorikan sebagai kumbang rusa ataupun kumbang rove..


nampak saja smart..
tapi musuh dalam selimut nih
eh,,,,yakah?lantaklah..
dia memberi ancaman dalam diam..
mulanya dikata cinta tapi sengaja dihancurkan
sengaja disakitkan sengaja bersuka ria
dan segalanya sengaja


dan,
untuk dapat bunga yang sekuntum tuh mungkin susah



Rafflesia..
sukar dijumpai dan sangat berharga
prefer pada girl yg suka stay kat umah ja
mempunyai karakter gadis Melayu terakhir dalam dirinya
sifat kemelayuan dan kewanitaannya tebal dalam diri


lavender
unik,keharumannya amat mengasyikkan,
keharumannya mampu melgakan segala tegangan..
begitulah yg dirujuk utk gurl yg unik
hidup mereka setiap hari akan sentiasa memikirkan hal orang lain
mereka selalu nakkan yang terbaik utk kehidupan mereka dan orang sekeliling
always keep shining di samping orang sekeliling
meskipun ada yang tidak menyukainya
mempunyai karakter yang unik dan mungkin sukar untuk difaham oleh orang sekeliling
dan,moodnya kekadang tak dijangka...


jejarum

mudah didapati..
jadi gurl seperti  nih byk yg ada di sekeliling kita
suka mengadakan hbungan mesra dgn org lain..
tak boleh hidup jika tak ada kawan..
kalau boleh semuanya nak dibuat kawan dan tak mahu seorang musuh pun
hidup mereka bermatlamat untuk membahagiakan dan menceriakan orang disekeliling mereka

melur

suci,bersih dan istimewa
gurl seperti ini bukan saja suci dari virginnya
tapi suci dari segi mata lidah dan telinga serta fikiran..
hati bersih dan manis rupanya
selalu ada disekeliling tapi jarang dikesan oleh orang lain
sebab dirinya yang baik selalu dikecam dan dibuli

bunga tahi ayam


cantik dan mempunyai banyak kelopak
tapi sayang..keindahannya tak seperti baunya
begitulah jika ditransferkan kepda sikap manusia..
keindahannya tak seiring dengan hatinya
hati tersangatlah plastik..mulut longkang boleh dikategorikan dengan bunga nih..


that whylah ada org susah nak lupakan ex dya..
even kisah mereka sudah lama berlalu.
mungkin si dia adalh kumbang dan bunga nan satu yg sukar di cari...
cuma takdir tak ditentukan dya bersama dngnnya

Friday, October 14

bersuka ria sebentar..:)


i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Lee min Ho
3 - Kaka
4 - Liverpool
5 - bruno mars
6 - Gangster
7 - fernando torres
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - safee sali
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriend aku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - mamat sepah
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab gedix
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku jeles
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la..ko sibuk pehal!
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku  hebat

~KONGSI JAWAPAN ANDA~



Saturday, October 8

semuanya tentang cinta

cara luahkan perasaan..


pecahkan cermin keta membentuk LOVe..hee..:)



minta tolong dgn manager hotel @ shopping kompleks....


paling senang..toreh semua pokok..I LOVE U I LOVE U


  selalu bagi hadiah best2..ehhe..:P





kalau malu,,tulis saja surat layang..:P







special dinner


jangan buat mcam nih


kelar tangan...bukti cintalah konon..



bunuh diri bila cinta di tolak..

apa pun kalau nak dapatkan cinta seseorang




bila dah dapat...



pegang hatinya bebetul jangan sampai patah..

dan


jangan lukakan hatinya..

bila dah bahagia


melamarnya utk jadi partner sepanjang hidup

dan.. 





buat wedding besar2an..leh dapat kalahkan Memey...:P
erk..besa2 pun jadilah..ehhe..

kemudian dapat membentuk keluarga bahagia..


bukannya bila dah dapat


kemudian....


sebab mereka hanyalah insan yg tak berdosa..


apa pun..




Thursday, October 6

Bila Guru mentafsir cinta






GURU FIZIK
Cinta adalah merupakan daya tarik – menarik antara kutub positif (lelaki) ke kutub yang tak sejenisnya (tentulah sidia)

GURU BIOLOGI
Cinta merupakan cara mempelajari hubungan antara makhluk hidupan dengan lingkungannya

GURU KIMIA
Cinta merupakan tindakbalas kimia yang tidak diketahui unsurnya

GURU MATEMATIK
Cinta adalah satu cara untuk menentukan daerah ketidaksamaan antara dua garis yang tidak sejajar

GURU PENDIDIKAN ISLAM
Jangan sekali-kali meninggalkan cinta tetapi jangan terlalu dekat padanya kerana hidup ini penuh dengan iblis dan syaitan yang sanggup menggoda manusia untuk membuat dosa dan cinta adalah sasaran dosa (cinta la YG 1 ALLAH itu cinta yg hakiki dpt kan cinta yg halal d dunia dan akhirat)

GURU PENDIDIKAN MUZIK
Cinta adalah ibarat irama dan lagu yang tidak dapat dipisahkan

GURU EKONOMI
Cinta merupakan keperluan manusia yang harus dipenuhi sama ada secara langsung atau tidak langsung

GURU SEJARAH
Cinta hanya akan menjadi cinta sekiranya ianya tepat dan benar. Tapi jangan lupa jika ada sebab, pasti ada akibatnya.

GURU GEOGRAFI
Cinta adalah seperti 4 musim yang melanda kebanyakan Negara Eropah….kadangkala berbunga, kadangkala panas, kadangkala dingin dan kadangkalanya luruh

GURU BAHASA
Cinta dianggap indah kerana di dalamnya ada satu kesatuan yang harmonis antara bentuk bahasa dan isinya

Yg pasti tafsir la cinta mengikut kehendak Allah yg satu…bertemu berpisah semua kerna Allah…..
Indah ya cinta kalau agama d serta bersama…cinta ALLAH DAN RASUL ADLH YG UTAMA DAN D'UTAMA
JGN TERPEDAYA KERNA CINTA DUNIA YG SEMENTARA.........




kopipes from sahabat FB..^^,

Saturday, October 1

a night to remember


wah..dah lama tak blogging
Skl bru lepas sibuk dok handle majlis dinner " a Night To Remember"
disebabkan nak wat yg terbaik dan grand gila2
kami terpaksa berhempas pulas sampai nak terlucut nyawa..
terlalu byk tekanan yg dihadapi saat2 majlis tu diadakan

masa tgh sibuk2 la 
perangai hodoh sorg demi sorg terbuka
ada yg jenis tak bertanggungjawab
tak amanah
mulut longkang
cerewet
style yg suka ikut kepala
suka hentam org

semua org sibuk nak tunjuk belang masing2
sampaikan SKL rasa nak jadi org yg paling selfish kat lam dunia
asa cam xmaw amek taw dah sal majlis tuh

yg paling geram kat manager hotel bahagian decoration ballrom
mana taknya..
sudah diinform awal2 yg tema dinner kami hitam putih purple pink
empat warna kowt
bukannya satu..
tapi boleh plak selitkan warna hijau kat meja makan
backdrop pentas pun...alahai...simple gila...
mak aii...sabaq jalah ngan org yg mcam tuh


dalam masa beberapa minit saja majlis nak bermula
ada jugak masalah yg timbul
rasa cam nak tgglkan otak diluar suruh berehat kejap drpda diganggu sebarang masalah
dan biarkan saja anggota badan ini yg bergerak

doa SKL moga majlis berjalan dengan lancar
tapi
malang tak berbau
majlis yg grand tak semeriah yg telah kami rencanakan

tayangan slide show yg SKL buat utk Anugerah Bintang Pengawas
pada awalnya tak boleh bukak kat lappy
dan kawan SKL drive lelaju balik umah amik pendrive
nasib ada simpan dlam pendrive tuh
dan masalah tercetus lagi masa tayangan slide
time tuh rasa nak masuk lam lappy
malu kowt semua org dok tggu apa yg bakal dipaparkan kat slide
tapi tak ada apa2
hampeh!
rasa nak nangis ja tyme tuh
tapi syukur sgt2 sebab ada yg dua org pengerusi majlis yg sgt prihatin dan memahami memandangkan 
slide tersebut dibuat last minute
thanx to mizan(NAL) dan sulyana
sebab back up SKL malam semalam...

kita lupakan segala tekanan tersebut jom layan kejap gambar yg SKL ceduk dari muka buku










sebelah kiri cikgu disiplin SKL yg paling canteekk...
sebelah kanan junior SKL...:P


see..lapik mejanya warna hijau...seb bek tempek gak warna pink atas tuh..0.o




baju tak kena ngan tema;..biru?




asanya cukup kot takat tu picnya

gambo SKL xdo,sibuk sampai nak putus nyawa..:(..
law tak tentu SKL tak payah sibuk2 ceduk kat FB..

teringin nak tempek gambo junior SKL Yasmin Musfirah
sebab dya pemenang bagi anugerah baju tercantek..
tapi dok usha kat Fb,,xada satu pun pic dya..kenapakah?

doa SKL moga kat skolah t xdelah org nak ungkit2 sal slide show malam semalam..
mohon sangat..
lebih2 lagi utk seorg insan sgt cerewet yg terlalu mementingkan perfectionist
tak delah nanti SKL dgr dya ucap ba baris atas ba baris bawah

::ku hanyalah insan biasa yg jugak wat kesilapan..sobsobsobsob..::